Спас Панчев: На изборите ще има проблеми както с мъртвите души в списъците, така и с купуването на гласове

16 Август 2014 | 18:03
2 коментара
Общество

Считам, че на изборите ще има проблеми отново както с мъртвите души в списъците, така и с купуването на гласове в отделните региони. Ще се случи нещо, което видяхме и в миналите избори, ще бъде ангажиран криминалният контингент да съдейства за допълнително осигуряване на гласове за една от политическите партии. Това каза за ‘‘Фокус’’ Спас Панчев, председател на Земеделски съюз „Ал. Стамболийски”.

По думите му, едва ли скоро ще има нормализиране на ситуацията в страната, защото няма политическа партия, която ще успее самостоятелно да състави правителство в следващия парламент.

„Това ще създаде отново проблеми в страната или компромиси, които трябва да направи една или друга политическа сила. Възможно е това служебно правителство, което е назначено за кратък период от време да се наложи да работи и малко по-дълго”, уточни Панчев.

Той заяви, че се надява БСП и лява България да успее да събере достатъчно гласове, не по-малко отколкото имаше и на миналите избори.

„Въпреки пропуските, които бяха направени, за една година беше направено и много в областта на Социалните грижи, в областта на икономиката и бизнеса, както и за финансовото стабилизиране на страната”, допълни Панчев.

"Моето очакване е, че в тези избори, които предстоят, ще има едно невиждано до сега съревнование за осигуряване на преференциални гласове, които най-вече се постигат с пари", каза  Спас Панчев.

 По думите му, макар че преференцията е нещо, което в демократична държава е нормално да го има, в държава като нашата е само една огромна възможност за пари и за купуване на гласове.

„Очаквам, че ще станем свидетели там, където има хора, с по-големи финансови възможности да се получат изненади, дори и при водачите на листите, защото преференцията допуска и водачите на листите да бъдат изместени, при наличието на определен брой преференции на някои от кандидатите”, уточни Панчев.

Той допълни, че задача на Служебното правителство е да организира честни избори, защото предишните, без да ги степенувам избори за парламент, за президент или местна власт бяха в огромната си част купени и фалшифицирани.

Добавени коментари

Ненчев публикува:
10 Септември 2014 | 19:50
СПАС ПАНЧЕВ ЛАКОМОТО - В ЗАТВОРА !
Начева публикува:
25 Август 2014 | 23:45
СПАС ПАНЧЕВ ЛАКОМОТО Е ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН КРАДЕЦ И ТОП МАФИОТ. ТОЗИ ИЗМИСЛЕН "ЗЕМЕДЕЛЕЦ" Е СРАМ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ.

Добавете Вашия коментар

TOP