Спас Делев: След две карантини най-после съм здрав

15 октомври 2020 | 07:21
0 коментара
Спас Делев: След две карантини най-после съм здрав

Нападателят на Арда и националния отбор – Спас Делев разказва за тежките изпитания, които е имал, след като в рамките на седмици, на два пъти, бе диагностициран с коронавирус. За него стоенето под карантина е фатално за всеки един професионален спортист. Ето какво още каза той пред dsport.

„Най-накрая тестът ми е отрицателен. След два карантини, стоене вкъщи, най-накрая съм свободен. Чак феномен, не знам. Може би е имало някаква грешка. Вероятно първия път. Тогава нямах никакви симптоми и ме затвориха без реално да съм болен. Сега вторият път, имах главоболие леко, гърлото ме боля в първите два-три дни.

Вторият път всички имахме температура, нямахме обоняние. Радвам се, че това е зад гърба ни и вече можем да тренираме и да се готвим за мачовете. Аз лично започнах да тренирам.
Аз се чувствам добре. Всичко е нормално. За един професионален спортист, 14 дни да стоиш у дома е убийство. Не съм сърдит на никого. Искам да не се повтарят тези грешки. Като има грешка, кой е виновен? Защото затварят един спортист, или пък друг човек, който е затворен вкъщи. Спира се развитието. Седя си вкъщи 2 седмици, излизам тренирам, играя мач, после още 14 дни си седя вкъщи. Това убива спортиста.

Надявам се да се борим с най-добрите. Ние се борихме от начало. В Арда изградихме добър колектив, имаме добър отбор. Смятам, че това, което ни се случи, ще ни попречи. Дано да мислим повече с главите си. Тежко ще е. Следващите двубои ще са едни от най-тежките. Това ще е проверка за нас“, добави той.

източник:Пирин спорт


Добавете Вашия коментар!