SOS! Масово зарибяват с дрога децата в мюсюлманските селца на Неврокопско

26 Май 2018 | 17:52
0 коментара
Общество

За това алармираха от Общински съвет по наркотични вещества.

Още по-притеснителното за тях е, че дилърите зарибяват и малки села, където преди време нямало наркотици. Те визират конкретно гоцеделчевските мюсюлмански села. Няма дори училище, а наркотиците са там”, казва д-р Теменужка Любенова.

Също така тя алармира за частна лаборатория за изследване чистотата на наркотиците, която се намира в София.

„Не разбирам как е допуснато в България да има частна лаборатория за изследване чистотата на наркотиците, това е незаконно. Тези, които са създали тази лаборатория убеждават всички, които си купуват наркотици, да ходят там и безплатно да им изследват дрогата, за да им кажат дали тя е чиста или с примеси.Това е пряка реклама за употреба на наркотици", уточни експерта.

 Д-р Любенова допълни, че един от основните проблеми в момента е, че се провежда една агресивна кампания за убеждаване на родителите, че е необходима легализация на наркотиците като цяло, защото тези наркотици, които в момента са на улицата, били със замърсители и добавки, които са вредни за организма, а всъщност, ако могат да се продават официално, ще бъдат чисти и техният ефект върху човешкия организъм щял да бъде много по-малък.

„Дали наркотиците ще бъдат в чист вид или с примеси, въздействието им върху човешкия организъм е негативно или дори пагубно. И в единия, и в другия случай вредното им влияние е факт“, каза още д-р Любенова

Добавете Вашия коментар

TOP