Соломон Паси обяви изненадващо, че получил още през зимата информация от експерти за подготвян преврат в Турция

21 Юли 2016 | 10:24
0 коментара
Политика
Соломон Паси обяви изненадващо, че получил още през зимата информация от експерти за подготвян преврат в Турция

"Военен преврат в днешна Европа е недопустим и не може да бъде толериран. 140 години сме били съседи с Турция и е много вероятно още 140 години да сме им съседи, така че е много важно да се грижим за българо-турските отношение", каза по bTV Соломон Паси."Напълно недопустимо е със самолети Ф-16 да се стреля по турския парламент. Този военен преврат се е готвил много дълго време. Още през зимата нашите експерти ни предупредиха, че в Турция се готви нещо и ще има проблем с военните. Военните в един момент решиха да изпреварят събитията и направиха преврат, за който няма как да са подготвени", категоричен е Паси.

"Такъв преврат не може да се подготви от турската армия, от кашици. Очевидно метежниците са бързали със събитията, защото Ердоган се е готвел да се разправи с тях", смята още математикът.

"Големият проблем на турския президент е, че той няма реална опозиция в парламента. Ердоган е най-силният президент, избран демократично в Европа. На България са нужни добри отношения и силна дипломация с Турция", изтъкна Паси.

"На Ердоган не му трябваше този метеж, той му създаде само излишни проблеми", допълни Паси.

Добавете Вашия коментар

TOP