Софийска фирма вдига два апартаментни комплекса край пътя Баня-Банско

24 Януари 2021 | 07:42
3 коментара
Бизнес

Нови две уведомления за инвестиционни намерения за изграждане на апартаментни комплекси в разложкото село Баня са постъпили в община Разлог. И двете инвестиционни предложения са от софийската фирма „АРТ БИЛД АП“ ЕООД, представлявана от Елица Прошенска, чиято дейност е насочена към изграждане на луксозни имоти.

Първият имот е с площ от 4426 кв.м и се намира в местността Бански път. Там се предвижда изграждане на апартаментен комплекс за сезонно или целогодишно ползване със 103 апартамента по 50-60 кв.м всеки и съответните обслужващи части и сервизни помещения. Предвижда се апартаментният комплекс да се състои  от пет тела в П-образна форма със  застроена площ от 1320 кв.м и  височина до 12 метра.

Другият имот, където също се предвижда строителство, е в м. Блатата и е с площ от 3859 кв.м. Там намеренията също са за изграждане на идентичен апартаментен комплекс в П-образна форма и застроена площ от 1150 кв.м. Броят на апартаментите в него ще бъде 95, със същата площ – по 50-60 кв.м.  

И към двата комплекса се предвижда да бъдат изградени детски площадки, складови помещения в сутерена, подземни паркинги за 25 коли в първия и 20 във втория, както и открити за по 30 коли. Освен това ще има и открит плувен басейн, помещения за охрана и собствен трафопост за всеки един от тях.

От входираните в Общинска администрация уведомления за инвестиционни намерения става ясно, че имотите са придобити от фирмата през миналото десетилетие. През май 2006 година тя  е закупила земеделски земи в местността Бански път, а година по късно предназначението им е сменено с одобрен  ПУП план за отреждане и застрояване.

Според кадастралната карта и кадастралните регистри зоната, в която попадат имотите, е обособена в ОУП на Разлог като зона за курортни и рекреационни дейности, с отреждане за жилищно строителство. В същата зона попада и имотът в м. Блатата. Той е закупен през  март 2007 година и шест месеца по-късно за него също е одобрен ПУП и е сменено предназначението му.

Едва тази година фирмата е заявила официално инвестиционното си намерение. От него не става ясно дали апартаментите в двата комплекса ще бъдат продадени, или фирмата ще ги стопанисва и отдава под наем.

Справка в Търговския регистър показва, че предметът й на дейност е насочен към покупка на недвижими имоти, инвестиране, проектиране и строителство с цел продажба. Съдружници във фирмата с равно дялово участие от по 1700 лева са Елица Прошенска и Гергана Симова, както и Тодор Симов, който е с дялово участие от 1600 лева.

Двете местности, където се предвижда изграждането на апартаментни комплекси, се намират покрай главния път, свързващ Баня и Банско. Там вече има изградени няколко хотела и самостоятелни къщи, а районът се обособява като туристическа зона.в.Струма/Яна Йорданова

Добавени коментари

Мойсей публикува:
24 Януари 2021 | 20:37
Ако тва се намира на пътя Баня - Банско, не знам къде се намира Бетоловото.
Питанка публикува:
24 Януари 2021 | 13:04
Намерението е добро.Но ще има ли достатъчно вода-и минерална,и питейна и захранването на тези хотели няма ли да ощети други,построени вече,такива? Ами недовършените и не работещи хотели в Банско не са ли добър пример,за да се внимава с разширяването на строителството?! Аз лично не съм убеден,че намерението е много добро.Особено сега.
Четец публикува:
24 Януари 2021 | 10:19
Какво общо има снимката със "статията" за строителство, защото тя "добавена" към друга от предходна година?

Добавете Вашия коментар

TOP