„Социално подпомагане” Благоевград глоби 410 семейства, заради отсъствие на децата им от училище

24 Февруари 2018 | 13:00
0 коментара
Общество

410 деца са отсъствали от училище пет учебни часа без уважителна причина през месец януари, стана ясно по време на пресконференция вчера.

Семействата на учащите са били санкционирани от Регионална дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград. Това каза Станка Михова, експерт в дирекцията.

„Броят на санкционираните семейства на деца в предучилищна възраст, отсъствали повече от 3 дни без уважителни причини е 100 семейства, със 102 деца“, каза още Михова.

Тя добави, че на основание допуснатите Дирекция „Социално подпомагане“ е прекратила отпускането на месечни помощи за деца само за месеца, в който са извършени отсъствията. Експертът посочи, че еднократни помощи за отглеждане на дете до 1 година през месец януари 2018 година за майки/ осиновителки/ студентки са отпуснати за 7 случая в размер на 10 080 лв.

 „Месечни помощи за дете с трайни увреждания са отпуснати в 808 случая, като общият размер на средствата е 486 825 лева“, уточни Михова.

Тя допълни, че целева помощ за безплатно пътуване е отпусната на 85 многодетни майки от Област Благоевград в общ размер на 3 876 лева.

Добавете Вашия коментар

TOP