Социалните служители в Разлог вече работят в санирана сграда

28 Януари 2019 | 10:12
0 коментара
Бизнес

Приключи успешно проектът за повишаване на енергийната ефективност на още една обществена сграда в Разлог.

Общината представи резултатите от неговото изпълнение в обновената постройка за социални дейности, която се намира ул. „Богомил”№ 2. В нея се помещават Общинско предприятие „Домашен социален патронаж”, Дневен център за стари хора и Общинска служба по земеделието.

По проекта са изпълнени строително-монтажни работи, които включват топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци  и врати със система от PVC профил и стъклопакет, конструктивно възстановяване на покрив, топлинно изолиране на покрив и под, подменени са водопроводната и канализационната инсталации. Освен тези мерки в изпълнение по проекта се осигури достъпна среда за хора с увреждания, извърши се ремонт на мълниезащитната инсталация на сградата, както и други строително-монтажни дейности.

Общата стойност на ремонтните дейности е 384 508 лева, от които европейското съфинансиране е 313 571.80 лева, националното съфинансиране е 55 336.20 лева, а собственото съфинансиране е 15 600 лева. Проектът се осъществи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

Добавете Вашия коментар

TOP