Социалните мрежи объркват хората за коронавируса

26 Март 2020 | 07:59
0 коментара
Общество

Хората, които се информират предимно през социалните мрежи, показват липса на познания и факти за коронавируса. Това сочат резултатите от проучване на Pew Research Center сред 8914 американци, цитирано от онлайн изданието TechCrunch.

От хората, които се информират предимно от социалните мрежи, едва 37% казват, че очакват ваксината за Covid-19 да е готова след около година или повече - това е и позицията на повечето учени. Същевременно, минимум по 50% от хората, които се информират от други източници без местни, малки телевизии, казват същото.

Телекомите в Европа помагат срещу коронавируса

Също така, 57% от хората, които се информират от социални мрежи, казват, че са попадали на публикации за коронавируса, които са изглеждали напълно измислени. Хората, които се информират от печатни издания, казват същото само в 37% от случаите.

Проучването показва и друг проблем. 45% от потребителите на социалните мрежи смятат, че заплахата от Covid-19 е "силно преувеличена". Същото мислят и 44% от радиослушателите. Само 26% от потребителите на печатни издания смятат същото.

Добавете Вашия коментар

TOP