Социалната мрежа "ври и кипи": Аз подкрепям полицая, който прояви самообладание и устоя на провокацията

04 Август 2020 | 09:04
7 коментара
Общество

Аз подкрепям полицая, който прояви самообладание и устоя на провокацията. Поздравявам го за мъжкото поведение! Това си беше открита провокация! 16 пъти зададе 1 и същи въпрос, ако съм преброила правилно. Предизвикваше го и го провокираше през цялото време. Всички извадили камери и телефони и снимат, много нагласено ми изглежда! Как издържа полицая... Евала за търпението! Аз не бих издържала! Такова унижение и такава гавра не бях виждала с никой полицай! Така не се прави! Ако господина иска отговор на зададения от него въпрос има по подходящ момент и място да го зададе. Например на кафе и в извън работно време. Но целта не беше отговор на въпроса, а режисирана провокация и открито заяждане! Полицията изпълнява заповеди, а заповед не се коментира, тя се изпълнява по закон. Те не са там за да дават пресконференция. Не са там и при 40 градуса температура по желание! Относно думите "Аз ще умра за България" . Не мисля че казва истината. Както и не мисля че някой ще умре за България. Това не е патриотизъм и този е патриот само на думи. Това е жалък опит един неизвестен човек да стане известен! Ако мен ме попита дали ще умра за България, бих отговорила така:" Всичко бих направила за България, но не бих умряла за нея" . Животът е скъп подарък!

Николай Кутанов, който на протест край Благоевград в неделя попита полицаите, какво означава за тях България и биха ли дали живота си за нея, не получи отговор, но е получил заплаха и удар, само няколко часа по-късно, съобщиха в социалната мрежа негови близки. 

Кутанов, познат от всички протести до момента като Ники Лъвчето, е депозирал жалба за полицейско насилие срещу полицай, охранявал протестните действия. В жалбата си той твърди, че заплашван от въпросния полицай, а негов колега го ударил в корема. 

След протеста край Благоевград, по късно се стигна и до блокада на пътя в Кресна., където се изнесоха и част от протестиращите край Благоевград. Според Кутанов след края на шествието, автомобилът, в който пътувал Кутанов бил спрян за проверка на Е 79. 

След като служители на КАТ им проверили документите, жалбоподателят твърди, че на мястото на проверката е пристигнал и микробус със служители на Специализираното звено за бързи действия. От буса слезли двама служители, единият от които В. Чапкънов, към който бяха насочени повечето въпроси, отправени от Николай Кутанов. 

Протестиращият твърди, че при слизането е бил ударен в корема от едър полицай и заплашван от Чапкънов.

Граждани на Благоевград пък, провокирани от случилото се, организираха вчера протест пред сградата на Областната дирекция на МВР.

Със заповед на директора на ОДМВР-Благоевград е назначена служебна проверка във връзка с твърдения за употреба на неправомерна физическа сила от страна на полицейски служител спрямо гражданин. Поводът за назначената проверка са публикации в медийното пространство.

Напомняме, че всички действия на служителите на ОДМВР-Благоевград са в съответствие с изискванията за осигуряване на добър обществен ред и предотвратяване на закононарушения.

Добавени коментари

Някой си публикува:
05 Август 2020 | 08:41
На тоя ако му дадеш един АК 47 /ако знае какво е / дали ще може да го расглоби и сглоби, дали има 1год трудов стаж, дали е допринесъл нещо положително за БГ?
bobi_p4 публикува:
05 Август 2020 | 08:05
Щял да умре за България,ако знае,че от утре всичко ще е наред.А ако има и застраховка „Живот” за 1 милион евро още по-добре.
Пипи публикува:
04 Август 2020 | 18:21
Възхищавам се на търпението на полицая ,само жалко за тези момчета че се налага да стоят по цял ден на това време и да пазат тези мизерницш който се чудят ,къде да ходят ,и създават конфликти.
Чепкънов публикува:
04 Август 2020 | 12:22
Натепахме го много сме силни ме сам по сам си трае е. Другия път пак бой
Ники путюто публикува:
04 Август 2020 | 11:58
Смешник и провокатор путю докато те снимаха 20 камери,беше големец неможа да ти мине номера щото полицая е по голям от теб и накрая постановка тоя ме удря оня ме дърпа ,нали си мъж бе нали ще умреш за българия ДРИСЛЮ
Ттттт публикува:
04 Август 2020 | 11:21
Ники лъвчето путкооо насранааа женчоооо напълни гащите а посерко незабележим си и търсиш внимание слава ама ше си останеш същия посерко както до сега с тва женско сърце като аспирин ти е пикоч грозен
Кико публикува:
04 Август 2020 | 11:04
Този капут Ники Лъффчето пред кой се е клел, че ще умре за България, не е бил дори в казарма, клел се е пред някоя дрогирана п...а, пълен капут. Затвор за такива "герой"....

Добавете Вашия коментар

TOP