Собственикът на винарна и хотел в Разлог влиза в ОбС на мястото на новия депутат д-р Тончев

27 Април 2018 | 12:54
0 коментара
Политика

Бизнесменът Кирил Калоянов, собственик на единствената винарна в Разлог, е новият общински съветник в ОбС.

Той влиза в местния парламент на мястото на д-р Тончев, който преди три седмици стана депутат в 44-то народно събрание на мястото на напусналия Димитър Гамишев от Гоце Делчев.

Новият общински съветник положи клетва на провелото се вчера редовно заседание на ОбС – Разлог. Удостоверението му бе връчено от председателя на Общинската избирателна комисия Елена Пандева.

Кирил Калоянов заема мястото на д-р Тончев и в постоянните комисии по социални дейности, противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество.

Новият съветник бе част от ОбС – Разлог и през предишния мандат. Бизнесът му е насочен изцяло в областта на хотелиерството и ресторантьорството. Освен че е собственик на единствената винарна в Разлог, той стопанисва още хотел и пицария в центъра на града.

На заседанието вчера местните парламентаристи избраха и председателя на комисията по бюджет и финанси Петър Попов за заместник-председател на ОбС.

Той ще замества председателя д-р Мария Копанарова при евентуално нейно отсъствие от заседания.

Петър Попов е бил номиниран и при разглеждане на предложението за избор на заместник-председател на заседание на постоянните комисии, но там не е успял да събере достатъчен брой гласове и предложението не е било прието тогава, както и другото – за адвокат Емил Колевичин, затова изборът е бил оставен за заседание на ОбС.

На него Петър Попов бе единственият номиниран и бе избран с 10 гласа „за“ и 6 „въздържал се“.

Парламентаристите в Разлог гласуваха и отчетите на читалищата на територията на общината, като дадоха съгласие за кандидатстване по втора покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег – ИПП България-Македония 2014-2020.

Проектът е за реконструкция на коритото на река Язо на стойност 400 хил. евро, които ще бъдат разпределени между двата партньора.

На вчерашното заседание бе приета и общинската програма за закрила на детето за 2018 година.

СТРУМА

Добавете Вашия коментар

TOP