Собственикът на фирма „Мес Ко” влиза в туристическия бизнес с къща за гости в Старчево

11 Февруари 2019 | 19:48
0 коментара
Бизнес

Семейството на известния петрички месарски бос Костадин Чорбаджийски, собственик на фирма „Мес Ко” и председател на Асоциацията на месопреработвателите в България, влиза в туристическия бизнес с къща за гости в с. Старчево. Тя е инвестиционно предложение на съпругата на Чорбаджийски – Светла Чорбаджийска, която работи в семейната фирма, но сега действа като едноличен търговец от името на ЕТ „Светла Чорбаджийска“.

Теренът в Старчево, където фирмата ще строи, е с площ 1690 кв. м и на него има изградена жилищна сграда около 45 кв.м и навес. Постройките ще бъдат съборени и на тяхно място ще бъдат вдигнати къщата, паркинг и изгребна яма, където ще се заустват отпадъчните води. Тъй като имотът е в границите на селото, не попада в защитени територии и инвестиционното намерение не е свързано с производство, то не подлежи на задължителна оценка на въздействието върху околната среда и по тази причина РИОСВ – Благоевград му даде зелена светлина. Въпреки всичко събирането на разрешителни вероятно ще отнеме повече време на инвеститорите, отколкото самият строеж, защото зет им – ексфутболистът на „Марек” Дончо Йоцов, е собственик на склад за строителни материали в Дупница, а дъщеря им Таня продължава да помага на родителите си в семейния бизнес, въпреки че вече не живее в Петрич.

Инвестицията на Чорбаджийска в селото няма да е първата такава, защото в Старчево има и други къщи за гости, но като цяло селото е подходящо за този вид бизнес предвид отстоянието му на 10 км от Петрич, 15 км от Сандански и 22 км от българо-гръцката граница при с. Кулата. Съжителството с бизнесмени от рода на Светла и Костадин Чорбаджийски пък е мечта за всеки селски кмет, тъй като двамата основават фирмата си през 1994 г. с няколко машини под наем и втора употреба, а днес са едно от най-заможните и проспериращи семейства в южния град.

ВАНЯ СИМЕОНОВА в. Струма

Добавете Вашия коментар

TOP