Собственикът на апартамент в „Пирин Голф” Иво Василев: С ключ карти за вдигане на бариерата ограничават достъпа ми до собственото ми жилище

19 Януари 2019 | 09:46
1 коментара
Общество

Районна прокуратура – Разлог стартира цялостна проверка на дейността на фирмата на разложкия бизнесмен Йордан Каназирев „Пирин Холидейз“ ЕООД, която е собственик на „Пирин Голф”.

Новата проверка ще се извърши по реда на общия надзор за законност. Ще се проверява за административни и други правонарушения при сключване на договори за поддръжка и управление и цялостно стопанисване на затворения жилищен комплекс. В хода на проверката ще се проверява както  цялостната дейност на фирмата, така и собствеността на сгради, пътища и начинът на общо ползване на всички съоръжения в затворения комплекс, в това число доставката на електроенергия и вода. Ще се проверява и изпълнението на специалните закони от страна на компетентните органи, в това число и изпълнение на задълженията по Закона за управление на  етажната собственост от страна на община Разлог.

Новата проверка е резултат от образуваното срещу фирмата преди почти две години наказателно производство за самоуправство по жалба на един от собствениците на апартамент в жилищен комплекс „Даунтаун” в затворения комплекс „Пирин Голф” Иво Василев. В хода му жалби за самоуправство и неправомерно спиране на електричеството бяха депозирани  и от други собственици на апартаменти, както и оказване на натиск върху тях за увеличаване цената за поддръжка.

Сега Иво Василев, който през август месец тази година депозира втора жалба, сигнализира за поредното нарушение от страна на фирмата. Той алармира институциите за грубо ограничаване на достъпа до частни имоти на всички собственици в „Пирин Голф” с въведената от началото на тази година автоматична система за контрол на достъп в затворения комплекс. Сигналът е подаден до  МРРБ, Районна прокуратура – Разлог, областния управител Бисер Михайлов и кмета на Разлог Красимир Герчев. В писмото той прилага пуснатото от фирмата съобщение за новите правила, които допълнително създават неудобства на собствениците. 

Съобщението гласи:

 „Бариерата ще се вдига автоматично след установяване на контакт на вашата ключ карта и устройството. Ако тя не е активна, следва да вземете билетче за достъп от устройството, което да предадете на рецепция. На рецепция ще Ви бъде активирана ключ картата за престой от 30 дни, с която ще можете да отваряте бариерата.

–  За Ваши роднини и служители (за които е подадена и попълнена декларация) престоят им в комплекса ще бъде безплатен. Ако нямат ключ карта, при влизане трябва да вземат билетче, което да бъде предоставено на рецепция. Ако нямат ключ карта, следва да закупят от рецепция – цена 10 лв.

–  За Ваши краткосрочни гости (които не нощуват в комплекса) престоят им в комплекса ще бъде безплатен. За влизане в комплекса трябва да вземат билетче, което ще бъде валидирано на рецепция на „Пирин Голф Хотел”. За да бъде валидиран билетът, Вие  можете да: придружите Вашите гости до рецепция на „Пирин Голф Хотел”, да изпратите емайл  от 8:00 до 17:00 часа.

Тези нови правила се отразяват най-вече срещу бунтарите или хората, които са отказали да преподпишат договори за управление и поддръжка с фирмата и които са потърпевши от действията й, някои заради преустановяване на електричеството в апартаментите им, други заради ограничаване на достъпа им чрез деактивиране на ключ картата им. Голяма част от тях са прибягнали до смяна на бравите, за да имат свободен достъп до жилищата си, като са разчитали на съседи, за да им отключат входната врата на самия блок. Сега вече достъпът им е ограничен от самата бариера, което ги принуждава да си закупят ключ карта, за да не разкарват свои близки до бариерата.

„За мен тези действия са незаконосъобразни с оглед на това, че ограничават достъпа до собственото ми жилище. Ако ми се наложи да отида, ще подам сигнал в полицията и ще пусна нова жалба“, категоричен е Иво Василев.  

Припомняме, че прокуратурата в Разлог стартира проверка на фирмата на Каназирев още през 2017 година. При нея бяха установени данни за извършване на нерегламентирани дейности, касаещи снабдяване и продажба на електроенергия в комплекс „Пирин Голф“. Материали от преписката бяха изпратени по компетенциите на контролните органи – Комисията за енергийно и водно регулиране и Комисията за защита на потребителите, които да извършат проверка и да излязат със становище. Отговорът беше, че няма констатирани нарушения.  Същевременно от прокуратурата разпоредиха събиране на допълнителни материали и документи, имащи отношение към случая, а досъдебното производство бе върнато на разследващия орган за изпълнение на указанията на държавния обвинител, разпоредена бе и втора проверка от страна на КЕВР, резултатът от която отново бе същият. Преди постановяване на новата проверка по общия ред за законност наказателното производство е спряно. Материали от него ще се използват при настоящата проверка./в.Струма

Добавени коментари

Техно....... публикува:
19 Януари 2019 | 18:06
Прав е човека, тия боклуци само изнудват и завличат хората. А Прокуратурата спи

Добавете Вашия коментар

TOP