Собственик на хотел в село Баня купи 18 дка общински имот, категоричен е: Разширявам бизнеса, има голям интерес от туристите

01 Декември 2017 | 20:01
0 коментара
Общество

Собственикът на кокетно хотелче в центъра на разложкото село Баня Венци Венев чрез фирмата, която представлява – „Джи Би Ай“ ЕООД, е купил близо 18 дка общински имот. За него новият собственик е броил 223 400 лева, което прави 12.47 лв. на квадратен метър. Сумата вече е изплатена на община Разлог и за имота е подадена данъчна декларация по чл. 14 от Закона за местните данъци и такси за облагане с данък върху недвижимите имоти.

Имотът се намира над бившите оранжерии в селото и в непосредствена близост до гориста местност. В телефонен разговор с репортер на „Струма” вчера В. Венев сподели, че вече обсъжда различни варианти с архитекти какво ще строи на мястото.

„Всичко е в съвсем начален етап, затова не искам да коментирам в детайли какво смятаме да направим. Сега най-важното е да осигурим достъп до имота, защото няма изградена инфраструктура. Отдавна се оглеждаме за имот в Баня и търсим подходящи места. Още когато направихме хотелчето и видяхме, че има голям интерес от страна на туристите, започнахме да мислим за разширяване, защото капацитетът ни е много малък. Искахме да купим мястото срещу хотела, защото е близо до него, но той е частен и ни предложиха много висока цена, която не ни устрои. Според мен селото има много светло бъдеще по отношение развитието на туризма. То е най-интересното в целия регион, дори смятам, че има много голямо предимство и пред Банско, и пред Добринище.

Интересът към Баня през последната година е огромен. На мен непрекъснато ми звънят познати, които се интересуват от закупуване на къща, парцел… Това, от една страна, е добре, но от друга – не, защото ако интересът към селото продължи, е възможно да се стигне до презастрояване, както стана  в Банско, и аз се надявам община Разлог да не допусне това да се случи”, каза Венци Венев, който  е тясно свързан с Баня и региона.

Преди около четири години той купи сграда в центъра на селото и я превърна в кокетно хотелче. Къща за гости в старовремски стил има и в село Гостун,  община Банско.   В близкия град Добринище има пък шивашки цех за спортни облекла.

Процедура за продажбата на имота, който Венев е закупил, бе проведена и преди години. Тогава той бе продаден на друга фирма, която обаче не плати в общината дължимата сума, и процедурата бе прекратена, а имотът остана общинска собственост.Struma.bg

Добавете Вашия коментар

TOP