Собствениците на барове и кръчми смразиха щаба срещу К-19: Постигнахте едно НИЩО със затварянето ни

15 Декември 2020 | 16:58
2 коментара
Бизнес

Наближава датата 21 декември.

Заветната дата, на която заведенията, фитнесите и моловете трябва да бъдат отворени. Единствените, които поеха тежестта и финансовите негативи от страна на бизнеса за справяне с пандемията. Нощните клубове са затворени повече от месец, а общо през годината вече 150 дни. Това е почти половин година, в която те не могат да упражняват правото си на труд. Ресторантите са затворени от 20 дни и общо през годината трети месец.

Какво се промени? Както знаете, браншовите организации следят отблизо всичко, което влияе пряко на нашия сектор. Това пишат в обща позиция Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

Ето какви са фактите и как се промени заболеваемостта след последните противепидемични мерки:

26 октомври: Заповед за затваряне на всички нощни клубове в страната. Към тази дата, случаите на Covid-19 в национален мащаб са 2243 нови случая от 7659 теста или близо 30% положителни тестове.

27 ноември, петък: Заповед за затваряне на всички заведения, молове и фитнеси. Данни за разпространението на Covid-19: 3327 нови случаи от 9179 теста или 36,2%, положителни проби, 6647 в лечебни заведения, 1865 излекувани, 151 починали.
11-и декември, петък: 3097 нови случаи от 8587 теста, 36,1% положителни проби, 7151 в лечебни заведения, 4290 излекувани, 157 починали.

КАКВО СЕ ПРОМЕНИ? Отговорът е: НИЩО!

С днешна дата, 15 декември, единствената правилна позиция, която Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията в България можем да приемем е:

Незабавно отваряне на всички затворени със заповед на министъра на здравеопазването бизнеси и обявяване на правилата, при които ще работят. Не на 21 декември! Сега! Обявяване на взетите решения като неефективни, грешни и въвеждане на мораториум за дискриминационни забрани за извършване на труд на само една част от бизнеса. Забрани за работа да се въвеждат само и единствено за всички сектори, които не обхващат стоките от първа необходимост.
Настояваме за отмяна на забраната за работа на всички нощни клубове, ресторанти, барове, фитнеси и молове! И искаме да знаем при какви правила нашите клиенти ще могат да посрещнат Нова година.

Чл.48 от Конституцията на Република България: Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за създаване на условия за осъществяване на това право.

Последните дни бяха достатъчно добро доказателство, че не заведенията са виновни за разпространението на вируса! Това, което всички се опитвахте да ни убедите и с всички сили настройвахте общественото мнение срещу нас! Фактите, обаче, вече говорят повече от всички останали глупости, които вие изрекохте и направихте!

А когато фактите говорят и ЩАБЪТ мълчи!!!

Добавени коментари

фенът публикува:
16 Декември 2020 | 10:21
Нали уж учениците бяха виновни за всичко?
гербаджия публикува:
15 Декември 2020 | 19:18
това че не работят заведенията, не значи не трябва да се плащат данъци, нашата администрация от 300-500 000 души трябва да си получават заплатата и да има заплати за нас от вашите пари, тези хора ще гласуват за нас на следващите избори за да бъдем пак на власт, а като персонала ви няма пари за хляб - да ядат торти - цитат от една кралица с акъла на нашия "крал"

Добавете Вашия коментар

TOP