Снимка на отвлеченият Адриан Златков, син на собственика на автокъща Софавто

30 Август 2017 | 16:39
1 коментара
Криминално

Адриан Златков е наследникът на известния столичен бизнесмен Тони Златков, който е собственик на една от най-големите автокъщи за луксозни коли в София - Софавто. За младежа се заговори днес покрай информация, че може да е отвлечен.

МВР заварди района около Герман, където живее семейството на Адриан Златков. А по-късно бе оповестена и официалната информация. Според нея бащата е видял сина си рано сутринта в дома им, младежът излязъл първи, след час и бизнесменът. Когато видял паркирана колата на сина си без никаква следа от него, подал сигнал в МВР. На този етап няма основна версия, но се работи и по вероятността действително да се касае за отвличане. 

Справка в Търговския регистър сочи, че Адриан Златков е управител и едноличен собственик в две дружества, които се занимават с компютърни услуги.  Справка сочи, че младежът се води началник на външно търговски отдел в "Софавто"

. Също като баща си, той поддържа луксозен начин на живот и е почитател на скъпите коли. 

Често може да бъде забелязан във вип-заведения в София, а от профилите му в Инстаграм и Фейсбук става ясно, че обича и да пътешества до различни екзотични дестинации. Тони Златков е собственик на една от най-големите автокъщи - Софавто. Тя бе жертва на палежи на два пъти. Първият опит бе през 2012 година, а вторият - през април т. г. Тогава бе арестуван и заподозрян - скандалният разложки бизнесмен Никифор Кондев.

По време на разследването тогава стана ясно, че Кондев взел строителна техника на лизинг от собственика на "Софавто" Тони Златков.

Първоначално Кондев е платил няколко от дължимите по договора вноски, но след това е преустановил плащанията. Златков е потърсил правата си по законов ред и е завел дело за обсебване, тъй като Кондев е отказал да върне предоставените му скъпоструващи изкопни машини.

Според разследващите Кондев е решил да му отмъсти като поръча да опожарят лимузините в "Софавто", които възлизат на над 10 000 000 лева. Самият Тони Златков отрича синът му да е отвлечен. Той твърди, че се касаело за кражба на кола, но от младежа до този момент няма следа. Тони Златков отрича и да е имало каквито и да е заплахи срещу него или семейството му.

Мира НАЙДЕНОВА, снимка: БЛИЦ

 

Добавени коментари

Шофьор публикува:
30 Август 2017 | 18:17
Нищо му няма на тоя шопар.Ше го подържат малко на диета да му свалят холестерола,за да не получи диабет и ще го пуснат.Даже ще му дойде здравословно.

Добавете Вашия коментар

TOP