Снежна покривка в София и по високите полета на Западна България

20 Ноември 2017 | 07:13
0 коментара
Общество

През изминалата нощ в столицата, но и по високите полета на Западна България, в Предбалкана и в Лудогорието се образува трайна и съществена снежна покривка.

В София и околностите на места снежната покривка е над 5 см. Валежите от сняг не спряха цяла нощ и продължават тази сутрин.

През днешния ден се очакват и снежни виелици. В следобедните часове в западните райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, максималните - между 3 и 8 градуса.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен северозападен вятър и ще има снежни виелици. След обяд в масивите от Западна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 0 градуса, на 2000 метра - около минус 6 градуса.

В съседните страни - Македония, Сърбия, Хърватия и Босна и Херцеговина също има съществена снежна покривка. На места има и мъгла и местните власти предупреждават шофьорите да карат внимателно. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP