Смърт на 4-годишно дете при зрелищна катастрофа окървави Кръстовден в Благоевград

14 Септември 2014 | 10:02
2 коментара
Криминално

Зрелищна катастрофа, при която снощи край Благоевград загина 4-годишно дете на връщане от мемориал "Кръста" над града, окървави празника Кръстовден.

Както Pirinsko.com информира,  снощи към 23:20 часа лек автомобил ауди излетя от пътя и падна в 100-метрова пропаст на спускане от мемориал "Кръста" към Благоевград.

Загина 4-годишно дете. Майка му, 14-годишната й племенница и 33-годишният водач от гр. Габрово, който е употребил алкохол, са с леки травми.

Само водачът на автомобила, 33-годишният Венцислав Косев от Габрово, остава в болница под полицейска охрана. Той е със счупено ребро и контузия на белия дроб. 37-годишната му приятелка Снежана Б., живуща в кв. "Изгрев" на Благоевград, е с порезни рани на бедрото, които са обработени и зашити. Същата е и с комоцио, но е отказала да постъпи в болница. В къщи си е отишла и 14-годишната й племенница Х. А., ученичка в благоевградска професионална гимназия. Тя е с порезни рани от стъкла и цицина на главата.

4-годишният Яни, син на Снежана е загинал на място, след като е изпаднал от скачащия и преобръщащ се по неравностите автомобил. Смъртоносната му травма е ужасяваща, загинал е моментално. Тялото му е в моргата на МБАЛ за извършване на аутопсия.

Сигналът за пътния инцидент е подаден на 112 към 23:20 часа тази нощ от пътя село Делвино-Благоевград.

На спускане към града, на остър десен завой и мокра пътна настилка водачът на аудито - 33-годишният Венцислав Косев губи контрол над автомобила. Той минава през насрещната лента, излиза от пътя и започва да се спуска, търкаляйки и премятайки се по склона. Изкоренява едно дърво и спира в дерето, на около 100 метра под пътя. Към мястото на инцидента се отправят две линейки, полиция и противопожарен автомобил, оборудван за помощ и действия при тежки автопроизшествия.

По пътя си към дерето от автомобила падат части, очила, цигари и други. При последния си скок от близо 20 метра височина аудито е паднало на колелата си.

Пробата с полевия тест на водача е показала наличие на алкохол в издишвания въздух от 0.95 промила. Към 0.30 часа след полунощ той бе доведен в ЦСМП за кръвна проба, след което е настанен в болница.

Снощи Снежана, и Венцислав, с който живее на семейни начала, се събрали в кв. Изгрев. По някое време на Снежана й хрумнало да отидат до кръста над Благоевград за предстоящия празник. Взели със себе си 4-годишният син на Снежана Яни и племенницата. Постояли там известно време, но завалял дъжд. Тогава решили да се прибират към града. Инцидентът станал на спускане. Майката снощи също лъхала на алкохол, коментират разследващи по случая.

Добавени коментари

ужас публикува:
14 Септември 2014 | 13:34
ето какво прави алкохола
... публикува:
14 Септември 2014 | 10:23
Bog da go prosti !!! suboleznovaniq za roditeli te ! ;(

Добавете Вашия коментар

TOP