Слънчево днес, лятно време през уикенда

05 Юли 2019 | 08:44
0 коментара
Общество

Днес преди обяд ще има и слънчеви часове. Около и след обяд, главно над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и отново на много места ще превали краткотраен дъжд, с гръмотевици и временни усилвания на вятъра.

Това съобщи за Агенция "Фокус" дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). На отделни места явленията ще са временно интензивни, възможни са и градушки.

Максимални температури между 27° и 32°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за юли - слабо ще се понижи.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но без валежи. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 27-29°. Температурата на морската вода е 26-28°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Източник: / iStock/Getty Images

Над планините, главно в часовете около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 22°, на 2000 метра – около 14°.

През почивните дни ще преобладава слънчево време, около и след обяд - с купеста облачност, но вероятността за валежи е много малка.

Източник: / iStock/Getty Images

Температурите отново ще се повишават и в неделя, когато ще духа слаб югозападен вятър, на места могат да са и над 35°.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

Източник: НИМХ, Фокус 

Добавете Вашия коментар

TOP