Слънчева и топла неделя!

28 Октомври 2018 | 08:51
0 коментара
Общество

Топло и слънчево време ни очаква в последния ден от седмицата, максималните температури ще достигнат до 26°, според прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.  

През нощта ще бъде предимно ясно, по значителни увеличения на облачността ще има над крайните южни райони. През нощта ще бъде предимно ясно, а утре – слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има над крайните южни райони, но ще е почти без валежи. Ще продължи да духа до умерен, в югоизточните райони и планините - временно силен югозападен вятър. Ще се задържи топло за края на октомври. Минималните температури в повечето места ще са между 5° и 10°, максималните - между 21° и 26°.  

Над Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха 21-23°. Температурата на морската вода е около 17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Значителна ще е облачността над масивите в крайните южни райони и на отделни места там слабо ще превали. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°. Атмосферното налягане ще се повишава и вече ще е по-високо от средното за месеца.  

В понеделник над Западна България ще има разкъсана облачност, предимно висока и средна, а над Източна преди обяд на места ще има ниска облачност. Ще продължи да духа югозападен вятър, слаб до умерен, в Източна България по-късно през деня и временно силен. Ще остане топло, с максимални температури, достигащи на места 26°-27°, минималните в повечето места ще са между 10° и 15°.

През нощта срещу вторник и във вторник на отделни места ще превали слаб дъжд, но впоследствие облачността ще намалее. Вятърът ще остане югозападен, към края на деня и през нощта срещу сряда ще отслабне и временно ще се ориентира от северозапад. В сряда ще бъде предимно слънчево, дневните температури слабо ще се понижат.

БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP