Днес ще бъде предимно слънчево.

Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Източна България и планинските райони, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

Ще бъде горещо с максимални температури между 31° и 36°,

в София около 31°. Атмосферното налягане в сутрешните часове е близко до средното за месеца, през деня ще се понижава, съобщи Агенция "Фокус" по данни на дежурния синоптик НИМХ.

По Черноморието

ще бъде предимно слънчево. Около обяд ще се развива купесто-дъждовна и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 29-31°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините

ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. По високите части и билата, вятърът ще е умерен от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 моколо 25°, на 2000 м – около 18°.

С новата седмица ще настъпи рязка промяна на времето.

Причината е пореден атлантически циклон, който ще достигне Балканите и нашата страна. Очакват се обилни количества валежи, има опасност и от градушки.

Температурите също ще паднат -  от 23 до 28 градуса.

Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да намерите в Sinoptik.bg.