Слънчев петък, затоплянето продължава

20 Март 2020 | 07:13
0 коментара
Общество

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд на места, главно в източната половина от страната, ще има временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен североизточен вятър. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са предимно между 17° и 22°, сочи справка в сайта на НИМХ.

На 20.03.2020 г. в 5 ч. и 49 мин. настъпва астрономическата пролет.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще се доближи до средното за месеца.

По Черноморието

ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Вятърът ще е слаб, преди обяд предимно от север, след пладне - откъм морето. Максималните температури ще са между 13° и 17°. Температурата на морската вода е 10 – 11°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините

ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра ще е около 4°.

В събота затоплянето ще продължи и дневните температури ще достигат 19° - 24°. Ще преобладава слънчево време. Вятърът временно ще е от юг, слаб, в източните райони – до умерен. През нощта срещу неделя в Северозападна България ще духа до умерен северозападен вятър, облачността над страната ще се увеличава и в неделя и началото на следващата седмица, с усилване на вятъра от североизток, бързо и чувствително ще застудява. Ще бъде облачно, ще завали дъжд, а с понижението на температурите по-късно през деня в неделя и през нощта срещу понеделник в северозападната половина от страната дъждът ще премине в сняг.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

Добавете Вашия коментар

TOP