Слънчев петък, какво ще е времето през уикенда

10 Януари 2020 | 07:47
0 коментара
Общество

Днес ще бъда предимно слънчево. Ще се появи слаб вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат още и дневните ще са между 6 и 11 градуса.

Планините

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен, по високите и открити части - северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

Какво ще е времето през януари

Черно море

По Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд ще се появи слаб вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 5 и 9 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

През уикенда

През почивните дни ще има временни, но значителни увеличения на облачността. На отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. В събота ще остане сравнително топло за периода, но с усилване на вятъра от северозапад, за кратко ще проникне по-студен въздух.

В неделя вятърът ще отслабне, до вечерта в повечето райони в западната половина от страната и ще стихне, а в източната - ще се ориентира от североизток.

В началото на следващата седмица отново ще се установи предимно слънчево и спокойно време. Ще започне ново затопляне. На места по поречието на Дунав, в котловините и низините, преди обяд ще бъде с намалена видимост, а температурите в тези райони ще остават по-ниски.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

Добавете Вашия коментар

TOP