Слънчев и топъл вторник! Какво време ни очаква до края на работната седмица?

08 Септември 2020 | 09:36
0 коментара
Общество

В първия работен ден за седмицата ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места в източните райони ще бъде с ниска облачност. В следобедните часове над планинските райони ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в планините в Западна България, ще превали слаб краткотраен дъжд.

Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток, който в Дунавската равнина временно ще се ориентира от северозапад. Преобладаващите максимални температури ще са между 28 и 33 градуса. Атмосферното налягане бавно ще се повишава и ще е по-високо до средното за месец септември.

По Черноморието

ще бъде предимно слънчево. Сутринта временно ще се образува ниска облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 28-31градуса. Температурата на морската вода ще бъде 26-27 градуса, авълнението на морето – 1-2 бала.

Над планините

ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места, главно в масивите от Западна България, ще превали слаб краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е 25 градуса, на 2000 метра – около 17 градуса.

Учени: Земята е загубила "потресаващо" количество лед

И

през следващите три дни

ще бъде слънчево. Купеста облачност ще има в следобедните часове в сряда над планинските райони, но вероятността за валежи е много малка. Вятърът ще е предимно от изток-североизток – слаб, в Източна България до умерен. Преобладаващите максимални температури ще са между 28 и 33 градуса, малко по-високи в четвъртък.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите в Sinoptik.bg

Добавете Вашия коментар

TOP