Слънцето и облаците ще се редуват днес, на места в Западна България за кратко ще превали и прегърми

12 Септември 2017 | 07:29
0 коментара
Общество

Ще бъде предимно слънчево, на места в Западна България за кратко ще превали и прегърми. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). 

Сутринта в отделни райони в Източна България ще се образува краткотрайна мъгла. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и малко ще се усили. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°. Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месец септември.

В планинските масиви на Западна България преди обяд ще има по-значителни временни увеличения на облачността и на места за кратко ще превали. След обяд облачността ще се разкъса, в повечето райони до предимно слънчево. Ще духа силен, по най-високите части временно и бурен югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад и малко ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 14°.

В Благоевград максималната температура днес ще бъде 28°, а минималната 15°, в Банско 26°/14°, Разлог 27°/15°, Симитли 32°/19°, Гоце Делчев 29°/17°, Сандански и Петрич 28°/19°.

Добавете Вашия коментар

TOP