Слънце за Димитровден! С максимални температури между 21 и 26 градуса

26 Октомври 2019 | 01:08
0 коментара
Общество

Днес на Димитровден ще бъде слънчево с максимални температури между 21 и 26 градуса. До обяд мъглите в източните райони ще се разсеят и над страната ще бъде слънчево. Ще се появи слаб север-североизточен вятър.  Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 13°. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.

В неделя и в началото на следващата седмица съществена промяна на времето не се очаква. Ще остане топло за сезона, в повечето райони – и слънчево. В неделя ще бъде почти тихо, дневните температури ще са между 21° и 26°, сутрешните – между 3° и 8°, по Черноморието до 12°-14°.

В понеделник и вторник в Дунавската равнина ще се появи слаб северозападен вятър, а над страната – и разкъсана висока облачност. Преобладаващите максимални температури отново ще са между 22° и 27°. През нощта срещу сряда облачността ще се увеличи, а вятърът навсякъде ще стане северозападен и ще се усили. С него ще започне да нахлува студен въздух.

Добавете Вашия коментар

TOP