На Разпети Петък ще е по-често облачно с кратки валежи и гръмотевици. Шанс за повече слънце ще има в крайните източни райони от страната. Вятърът ще е от север и с него ще започне постепенно захлаждане.

Дневните температури ще бъдат с 5-6 градуса по-ниски от днешните и ще достигат 15 – 20 градуса, предаде NOVA.

Малко по-ниски ще са градусите по Черноморието и Северозападна България. Дъжд ще вали предимно в Западна и на места в Северна България. Ще има и гръмотевици. Ще духа предимно умерен северен вятър, който ще е главният виновник за понижението на температурите. 

В събота и неделя ще имаме и облаци и слънце, ще е почти без валежи, а времето ще се подобрява. В събота валежите почти навсякъде ще спрат, слаби превалявания са възможни на места в сутрешните часове.

Температурите ще останат без съществена промяна, около 15-20 градуса, за София около 16 градуса..

В празничната нощ превалявания няма да има, така че може спокойно да отидете на църква.

От неделя – Великден, отново ще започне да се затопля, валежи не се очакват. Температурите ще се повишат с 1-2 градуса.

В понеделник вече ще бъде слънчево и по-топло.

Във втория ден на Великден – 9 април ще бъде още по-топло и се очаква максималните температури почти в цялата страна да надхвърлят 20 градуса. Сутрешните температури ще бъдат между 2 и 6 градуса. Във вторник също ще бъде слънчево и топло, с температури до 23 градуса, за София около 21 градуса, валежи не се очакват. Само по Черноморието ще бъде малко по-хладно, с температури около 13-16 градуса.

В сряда, четвъртък и петък другата седмица топлото време ще се задържи, ще бъде и слънчево, с температури около и над 20 градуса. 

Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да намерите в Sinoptik.bg