Служители на "Съдебна охрана" Благоевград подкрепиха националния протест на колегите си в София

10 март 2018 | 18:04
0 коментара
Служители на "Съдебна охрана" Благоевград подкрепиха националния протест на колегите си в София

Благоевградски служители на "Съдебна охрана" се включиха в протеста на колегите си от затворите в цялата страна, състоял се днес пред сградата на Министерството на правосъдието в столицата.

Те настояват за достойно заплащане. Държат знамена, транспаранти и балони. На балоните са закачени табелки с надпис „Бюджет 2018” и освиркват правосъдното министерство. Протестът е под надслов „Европа и за нас“ и е под формата на митинг-шествие.

Това е вторият национален протест в столицата, на който надзирателите и служителите в „Съдебна охрана“ настояват за 20% увеличение на заплатите и назначаване на още служители, подобряване на условията на труд и решаване на проблемите с натрупаните дни отпуск.

Предният път министърът на правосъдието Цецка Цачева заяви категорично, че пари за по-високи заплати и за подобряване на условията на труд няма. През януари, по-малко от месец след приемането на Държавния бюджет за 2018 г. правителството даде допълнителни 100 млн. лв. на полицаите, без тези пари да са предварително разчетени и ще се разчита на излишък в бюджета в края на годината. Повече пари получиха и учените от БАН. Всички разходи се правят, за да не протестират.


Добавете Вашия коментар!