Служители на МВР излязоха на протест на ГКПП Кулата и Илинден

22 Декември 2017 | 12:32
1 коментара
Общество

На ГКПП „Кулата“ и „Илинден“ се провежда протест на служителите на МВР.

Това заяви Димитър Попов, заместник-председател на синдикалната федерация на служителите на МВР, цитиран от фокус.

„Няма да има блокиране на пунктовете, няма да се спира и работата на служителите, които са на работа”, конкретизира той.

Попов заяви още, че протестиращите няма да създават никакви пречки за преминаващите пътници, тъй като днес се очаква засилен трафик. Протестът се очаква да продължи около 60 минути на всички 5 гранични пункта .Попов добави, че протестиращите ще седят от двете страни преди зоната на ГКПП-та, където ще кажат какви са техните искания, след което ще се разотидат.

„Първото ни искане е увеличение на основното месечно възнаграждение на всички служители в МВР още през тази 2017 година. Второто ни искане е обвързване на основната заплата на служителите със социално измерим критерии. Да речем средната работна заплата за страната или минималната работна заплата. Третото ни искане е започване на работа по изцяло нов закон за МВР, като нашето искане е още тази година да бъдат направени спешни промени в някои текстове. Твърдим, че нито едно от тези искания не е изпълнено и затова продължаваме с протестите“, добави Попов. 

Той изрази надежда, че разумът ще надделее над политическия инат и поне по Коледа гласът на служителите на МВР най-сетне ще бъде чут.

Добавени коментари

Мария публикува:
22 Декември 2017 | 13:22
АБЕ НЯМА ЛИ КОЙ ДА ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА ЗАДЪХАНАТА РЕПОРТЕРКА НА BTV Г-ЖА ЖЕРЕВА, КОЯТО В ВКЛЮЧВАНЕТО СИ НА ОБЯД НАПРАВИ СМЕШНА И ЕЛЕМЕНТАРНА ГРЕШКА. "ПРОТЕСТЪТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР Е МИРЕН" ЧЕ КАКЪВ ДА Е Г-ЖО ЖЕРЕВА, ТЕ НЕ СА ОЕЩАВАЛИ ВОЙНА!!! НЯМАТЕ ЛИ СИ РЕДАКТОРИ, ИЛИ ТАМ ПРОДУЦЕНТИ, КОИТО ДА СЛУШАТ КАКВО КАЗВАТЕ, И ДА ВИ ПОПРАВЯТ. НЕ Е ЛИ СРАМНО ЕДНА УВАЖАВАЩА СЕБЕ СИ ТЕЛЕВИЗИЯ ДА ДОПУСКА РЕПОРТЕРИ ВЪВ ВОДЕЩИ ЕМИСИИ ДА ДОПУСКАТ ПОДОБНИ ЕЛЕМЕНТАРНИ ГРЕШКИ. СЛЕД ТОВА ЗАСРИЧА ИМЕТО НА ЕДИН ОТ ПУНКТОВЕТЕ, КЪДЕТО ДНЕС ПРОТЕСТИРАТ. ФАКТИТЕ ЗА ТОВА ЛЕСНО МОГАТ ДА СЕ ПРОВЕРЯТ КАТО СЕ ИЗГЛЕДА НА ЗАПИС ЕМИСИЯТА. АПРОПО, СЪЩОТО ЩЕ ПОМОЛИМ И РЕДАКТОРИТЕ НА ТЕЛЕВИЗИЯТА - ДА Я ПОНАУЧАТ ДА ГОВОРИ ФАКТОЛОГИЧЕСКИ И СТИЛИСТИЧНО ПРАВИЛНО.

Добавете Вашия коментар

TOP