Служители на ДЛС "Дикчан" предотвратиха кражба на дърва от техен колега

24 Октомври 2018 | 16:39
0 коментара
Общество

Товарен микробус „Мерцедес”, незаконно транспортиращ дърва и управляван от ловен надзирател от „ДЛС Дикчан”, е задържан на 23 октомври в 21.50 часа близо до сатовчанското с. Вълкосел.

Нарушението е разкрито след установени липси на дърва за огрев от временен склад и предприети действия от страна на ръководството на териториалното поделение на ЮЗДП.

При съвместната проверка снощи служители от „ДЛС Дикчан” и Гранична полиция в Гоце Делчев задържат превозното средство. Водач на буса е Мехмед Джамалов Бошнаков от с. Плетена– ловен надзирател в стопанството, който транспортира незаконно 4 пр. кубически метра иглолистни дърва за огрев. Дървесината е без превозен билет, не е маркирана с контролна горска марка и е без пластини с идентификационен номер.

Проверяващите съставят протокол за нарушението, с който е разпоредено задържането на микробуса и откраднатата дървесина. От страна на ръководството на териториалното поделение на ЮЗДП са изискани писмени обяснения от нарушителя. За извършените нарушения по Закона за горите, уронване престижа на стопанството и злоупотреба със служебно положение на ловния надзирател ще бъдат наложени най-строги наказания съгласно Кодекса на труда.

Добавете Вашия коментар

TOP