Служител на завод "Арсенал" изнасял части за оръжия за търговия на черно

01 Април 2019 | 18:21
0 коментара
Криминално

Служител на завод "Арсенал" изнасял части за оръжия, а криминално проявени сглобявали от тях автомати за черния пазар.

Именно срещу тази група е била мащабната акция на ГДБОП и Специализираната прокуратура, проведена в неделя в Казанлъшко, съобщиха от държавното обвинение. При операцията са задържани общо 7 души.

Във вторник съдът трябва да реши дали те да останат за постоянно в ареста.Това каза изпълняващият функциите ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Петров по време на брифинг във връзка с операцията в Казанлъшко, предаде репортер на БГНЕС.

Петров поясни, че акцията е била за неутрализиране на организирана престъпна група, за която са имали информация, че действа от август 2018 година.

„Става дума за различни видове оръжия, в конкретния случай са задържани седем броя автомати „Калашников", пистолет "Макаров", картечен пистолет, пет броя карабини, оловни пушки, множество боеприпаси. Има и множество части за автомати", каза още Петров и добави, че при обиските на адресите е намерена мечка и разсади на марихуана. 

Инцидентът е станал на половин километър преди с. Дунавц... Прочети повече

Сред задържаните 6 лица е и служител на завода "Арсенал", който е съдействал за набавяне на оръжията и части за тях. Това е втората акция в завода за по-малко от половин година.

Предишният път лично премиерът Бойко Борисов инспектира заловените части за оръжия. Тогава бяха изнасяни заглушители.

Добавете Вашия коментар

TOP