„Случайната смърт на един анархист” на сцена в Благоевград

06 ноември 2018 | 16:17
0 коментара
„Случайната смърт на един анархист” на сцена в Благоевград

На 8 ноември, от 19:00ч., на Голяма сцена Драматичен театър „Стефан Киров” – Сливен представя комедията „Случайната смърт на един анархист” от Дарио Фо.

Комедийният талант на Дарио Фо е известен в България и неговите пиеси присъстват неизменно в афиша на театрите в страната. Нобеловият лауреат за литература познава един единствен начин да сподели с нас своите мисли за света и това е чрез смеха.

Смях до сълзи или през сълзи, но винаги смях. Смях, който забавлява, предизвиква, който се бунтува и вълнува, но в крайна сметка изобличава и просветлява.

„Случайната смърт на един анархист“ е написана по действителен случай. И тук срещаме всички белези на прекрасната италианска комедия – бъбрива, емоционална и завладяваща. С много обрати, комични ситуации и смешни персонажи.

Спектакълът може да се определи с две думи – СТРАШНА КОМЕДИЯ! И то буквално! Просто защото историята щеше да бъде СТРАШНА, ако не беше СМЕШНА. Само Дарио Фо може да превърне „разследването“ на едно криминално разследване в бляскав фарс, от който извира пречистващ смях.

Превод – Благой Попов

Постановка – Иван Панев

Сценография – Вечеслав  Парапанов
Участват : Георги Спасов, Камен Воденичаров, Августин Демерджиев,  Димитър Марков  и Вяра Начева

Билети на касата на Драматичен театър “Н.Вапцаров” – Благоевград или на телефон 0879/ 52 37 29.


Добавете Вашия коментар!