След заседание в МС: Управляващата коалиция продължаваме напред

03 Септември 2018 | 22:46
0 коментара
Политика

 Управляващата коалиция избира да продължи напред. Тежко е, не е лесно, трябва да преодолеем свои вътрешни особености. Това заяви съпредседателят на Обединени патриоти Волен Сидеров след близо 4-часова извънредна среща в Министерски съвет на Коалиционния съвет на управляващите.

„Решихме да продължим управлението, всеки със своите особености, без да го правим проблем на управлението“, добави Сидеров.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че коалиционното споразумение се изпълнява. Изговорени са повече от проблемите теми.

„Към настоящия момент има само подадени оставки, няма взето решение от коалиционния съвет“, отбеляза той. В случай, че има нова оставка, тя ще бъде предварително разгледана от коалицията.

„Стабилността днес е най-важната днес, нямаме различия по отношение на управлението. В момента страната има над два милиарда приходи в бюджета. Нямаме никакви основания за разтурване на коалиционното правителство“, смята Цветанов. Темата за всяка една от подадените оставки ще бъде обсъдена в понеделник на Коалиционен съвет, когато ще бъде свързана с процедурите в НС. Имаме министри в оставка, няма започната процедура, уточни Цветанов.

Ние сме коалиция и сами разбирате, че е нормално да възникват противоречия. В началото на новия парламентарен сезон сме. Мога да заявя, че който и да е от колегите се обърне към мен с обиди през медиите, няма да му обърна внимание. Тази комуникация, която се прави в последните няколко месеца чрез медиите, не мисля, че е най-доброто, заяви Цветанов.

Близо 4 часа продължи заседанието на Коалиционния съвет на управляващите, на което се събраха при премиера Бойко Борисов, за да решат бъдещето на правителството. За изявления пред журналистите дойдоха Цветан Цветанов, финансовият министър Владислав Горанов, вицепремиерите Красимир Каракачанов и Валери Симеонов и лидерът на Атака Волен Сидеров.

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заяви: „От името на ОП, ние преди 3 години се събрахме, за да не допуснем ДПС във властта. Ние може да имаме различия, но ние не сме глупаци да върнем ДПС във властта. Финансовият министър е от политическия кабинет. Ние сме емоционални, но по-добре е дори когато ние публично си поставяме проблемите, за да може обществото публично да каже какво иска от нас", заяви Каракачанов.

Коалицията е единна, каза още той. Валери Симеонов каза, че няма да отговаря на въпрос, който твърди, че управляващите ръководят чрез пари и финансови податки. Няма да отговарям на тенденциозни въпроси. Управляващата коалиция категорично не решава проблемите с разпределението на пари“, отговори вицепремиерът Валери Симеонов. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP