След сигнал на Pirinsкo.com! Обезопасиха сградата на общината в Сандански

31 Юли 2017 | 15:02
0 коментара
Общество

Два дни, след като Pirinsкo.com сигнализира за гафове от нарушения по време на санирането на общинската сграда в Сандански, тя вече е напълно обезопасена, видя наш репортер.

Така, непосредствено след публикацията ни и бързата намеса от страна на инспекторите в Инспекцията по труда в Благовеград, по саниращата се сграда буквално за часове са спуснаха близо 20 метрови мрежи, които да пазят преминаващите хора по улицата от инциденти.

В напълно изряден вид са дори и работниците на строителното скеле, които пък освен с предпазни колани са и със задължителните за работа каски на главите си.

Шефката на Инспекцията по труда в Благоевград Славянка Симитчийска уточни за Pirinsкo.com., че проверките по новосаниращите се сгради в региона продължават с пълна сила. Що се отнася за нередностите по сградата на общината в Сандански тя коментира казуса така:

„ Проверката  продължава и към момента. На 2 август / сряда / очакваме от собствениците на фирмата да ни бъдат предоставени изисканите документи, свързани с трудовите договори на наетите хора и вътрешно фирмената документация. Засега няма да разкривам името на фирмата, тъй като проверката все още тече, мога да кажа само, че е софийска”, конкретизира тя. 

Както информирахме в края на миналата седмица, гафове от нарушения съпътстваха санирането на общинската сграда в Сандански.

Тогава, работници без предпазни каски и обезопасителни колани буквално подскачаха, като "маймунки" по близо 10 метровото скеле без надзор. Картината от своя страна отприщи недоволството на десетки санданчани, които гневно настояха  пред камерата ни работата по обекта да бъде спряна. Към днешна дата обаче положението вече е овладяно. Очакванията на всички са до есента сградата на общинската администрация в Сандански да блесне с чисто нов облик.

 

 

 

Добавете Вашия коментар

TOP