След Сандански: Коронавирусът влезе и в детска градина в Благоевград

23 Юли 2020 | 15:30
0 коментара
Общество

„35 са новозаразените с covid-19 в Благоевградска област, до сега не сме имали толкова много положителни за денонощието, но и много са тестовете, които се правят. 5 лица са от гр. Сандански, 2 от община Симитли, 3 от Разлог, 4 от Гоце Делчев, 2 от Гърмен, 3 от Сатовча, в Благоевград са 17“ – обобщи в интервю за Радио Благоевград д-р Калоян Калоянов, директор на Регионалната здравна инспекция. Той поясни, че от новоинфектираните 17 за денонощието в Благоевград, 3-ма са в болница. Положителните проби са на база над 150 направени теста, включително и от болничните заведения. В общата цифра са и проби, направени преди 2 дни.

  „Засега болниците издържат, заетостта на леглата с болни е около 65%, но ако така продължава, за 2-3 седмици отделенията ще се напълнят“ –  конкретизира директорът на здравната инспекция.

Няма тежки случаи, но 3 деца от детска градина в град Сандански са с коронавирусна инфекция, без симптоми са. Днес специалисти от РЗИ-Благоевград ще вземат проби от деца и персонал.  Детското заведение ще бъде затворено за 14 дни.

В детска градина в Благоевград също има жена с covid-19, изолирана е, изследвани са контактните лица, днес се очакват резултатите.

Добавете Вашия коментар

TOP