След повторно гласуване и самоотвод на Н. Нушкова Илиян Юручки стана за трети път председател на читалището в Кресна

29 Януари 2018 | 07:17
0 коментара
Общество

Настя Нушкова, директор на дирекция „Финанси“, счетоводителката Керанка Гюрева и Величка Бенгюзова, секретар на Комисията за борба с непълнолетни в община Кресна, са новите попълнения на настоятелството на НЧ „Култура 1932“ в Кресна.

Функциите на председател за трети мандат поема Илиян Юручки, като ще изпълнява както и досега и длъжността главен художествен ръководител. Той е и секретар на Образцово народно читалище „Никола Вапцаров“ в Благоевград. На отчетно-изборното събрание на читалището Василка Стоянова беше избрана за читалищен секретар, а поверителната комисия оглави главната счетоводителка на общината Цветанка Ташева.
Събранието започна с един час закъснение заради липса на кворум, бяха се регистрирали 94-ма от общо 202-ма читалищни членове. Едночасовото отлагане обаче даваше право на провеждане на събранието. Новият-стар председател Илиян Юручки отчете дейността за миналата година на хоровете, клубовете, школите, двете заемни библиотеки и всичко по изпълнението на културния календар на общината, както и участието в различни прегледи и фестивали. Секретарката Василка Стоянова пък представи бюджетната рамка за тази година, възлизаща на 42 000 лв. Приеха се и насоки за бъдещата културно-развлекателна и просветна дейност, като в нея се акцентува на юбилейното честване 140 години от Кресненско-Разложкото въстание, предвижда се то да премине под патронажа на президента на страната Румен Радев.
Интересно се проведе и изборът на председател. На първо гласуване бе избрана Настя Нушкова, но се поиска прегласуване и тя си направи отвод, и така Илиян Юручки получи третия си мандат.
Протоколът се водеше от Янка Тапанска, която намери пропуски в досегашния читалищен устав, които могат да противоречат на взетите решения, но се оказа, че промени не могат да се гласуват на това събрание, тъй като е нужен кворум от 2/3 от редовните членове, какъвто нямаше.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP