След почистването! Брежани – с 10 тона боклук по-малко

15 април 2019 | 15:28
0 коментара
След почистването! Брежани – с 10 тона боклук по-малко

Радващо много хора излязоха тази събота-неделя, за да почистят в Брежани.

Няколко курса направиха колите, за да извозят и депонират събрания от много сръчни ръце боклук в акцията по почистване. Почти от всяка къща излезе по някой, който да почисти, освен в двора и пред дома, и по „ничиите“ места, които всъщност са на всички.

Местният предприемач в Брежани Стефан Божинов осигури и специализирана техника за акцията по почистване. Фадрома работи безвъзмездно по цял ден, за да премахне всичко, което в извън силите и възможностите на човек с ръкавици. Абсолютно чист и гостоприемен е и паркингът пред църквата „Св. Димитър“ в планинското село. С години отлагащите се биологични и битови отпадъци в ширината точно пред църквата вече са махнати.

Мястото е напълно чисто, а е толкова голямо, че може да гостоприеме 7-8 автобуса, традиционно паркинг за много коли и автобуси трябва в Брежани за празника на кестена. Но тази година… в аванс подсказват, че готвят хубав празник за Лазаровден. Какво ще е тази събота в Брежани – очаквайте.

Освен това – продължават и с облагородяването и разкрасяването за Великденските празници. Остава още масова чистка в градинката пред кметството, освежаване и боядисване на огради, парапети, измиване на улиците, ремонт и подмяна на пейки на площада и в градинките.


Добавете Вашия коментар!