След масовите тестове: Банско е чисто, без вирус и заразени

12 май 2020 | 10:31
2 коментара
След масовите тестове: Банско е чисто, без вирус и заразени

Отрицателни се оказаха пробите от над 2200 бързи теста и допълнително изискани PCR-тестове за жителите на Банско през последния месец, съобщиха от общината.

През бързи тестове, от които 2000 бяха дарени от депутата Делян Пеевски, преминаха 2250 души, като по преценка на здравните органи на някои от лицата бяха направени и PCR тестове.

При 115 жители на община Банско е установено наличието на антитела след масовото тестване на населението за коронавирус. То започна веднага след падането на двуседмичната зимна карантина, която бе наложена в курорта.
С предимство се изследваха работещите на първа линия полицаи, медицински лица и социални работници.

Тествани бяха и всички заети в сферата на хотелиерството и ресторантьорството в курорта, както и много жители на Банско.
При изследванията екипите на РЗИ бяха подпомогнати от общопрактикуващите лекари, работещи на територията на община Банско.
 
При спазване на препоръчителните санитарни и други изисквания в условия на глобална пандемия, община Банско вече работи по подготовката на летния развлекателен и културен сезон.


До питащия публикува:
13 май 2020 | 07:59
За да си направят далаверите за това!
Питам публикува:
12 май 2020 | 22:00
Ако е така защо нашия кмет призоваваше Бойко да затвори Банско???????????? Защо и депутата ни призоваваше за това?????????

Добавете Вашия коментар!