След изборите: Правят спортно игрище и асфалтират улици в кв. "Ораново" на Симитли

17 Октомври 2019 | 14:14
0 коментара
Бизнес

Местните в Ораново са със самочувствието, че градът и общината могат да са за пример на големите.

„Всички да се учат от Симитли“, гордеят се местни с мотива, че работата по подобряване на средата на живот се разпределя балансирано по всички квартали и населени места в града и общината, че всеки има достъп до управлението, че гласът на местните се чува, че се случват нещата, които хората искат.

„Всички знаем, че на 27 октомври са изборите. И всички знаем, че в нашата община си имаме кмет. Втори избори няма кандидат, който да претендира за мястото на Апостолов. Това е показателно за работата на кмета и общината, за синхрона между избиратели и избирани, за модела на местното самоуправление в Симитли. въпреки това изборите в неделя са ни важни. Важни са, защото трябва да изберем състава на Общински съвет. Общински съвет е органът, който гласува политиките на общината. Затова сме тук, ние, съветниците през последните 4 години и новите в листата. Тук сме, за да направим равносметка – какво се случи през последните 4 години, а и преди това и по-важното – да направим план за необходимото, за неотложното за желаното, което да се случи в квартала, в гарда в общината“, започна разговора - Владимир Христов - председател на ОбС сред общинските съветници и кандидати.

Основен ангажимент за квартала е довършване на работата по полагане на настилка на всички неасфалтирани улици. И още: голямо желание на хората от няколко години е да има изкуствено игрище за децата, но проблемът е, че в близост няма общинска земя, на която да бъде изградено. Кметът Апостолов отново напомни пред местните в Ораноно, че общината е готова да закупи парцел за игрището. И ако има желаещи да продадат земя, площадка за футбол в Ораново ще има.

Местните питаха и за шумоизолацията на магистрала Струма, трасето на аутобана минава край квартала. Кметът ги увери, че в проекта е предвидено изграждане на прегради и шум от автотрафика в Ораново няма да има.

„Разчитаме на всеки един от вас да ни казва какво точно е необходимо. Заедно сме по всяко време. И на църковен празник, кукерски курбан, и на Сурва, знаете че приемен ден нямам, защото никой никога не е върнат от общината… вие сте общината. Всички ние сме община Симитли. И от всеки от нас зависи какво и как ще се случва“, отбеляза още Апостолов. Отбеляза и значението в изборния ден избирателите да са активни. Да гласуват. Важно е да изберат съветниците с номер 42 в бюлетината.

Тази вечер, 17.10 - четвъртък, кметът Апостолов и кандидатите за общински съветници от неговата листа са в село Градево от 18:00 часа и в Дългата махала в Симитли от 19:00 часа.

Добавете Вашия коментар

TOP