След Хасково-гейт, БСП разкриха и Габрово-гейт, със замесен братът на Томислав Дончев

05 Октомври 2017 | 12:40
4 коментара
Политика

След Хасково-гейт, БСП разкриха и Габрово-гейт, със замесен братът на Томислав Дончев.

В последните дни в централата на БСП има над 70 сигнала за груби нарушения по места, шуробаджанащина, кадруване, разпределяне на общински средства и обществени поръчки, които постъпват от цялата страна, поясни на брифинг Жельо Бойчев.

Депутатът от БСП, от Габрово Кристина Сидорова заяви, че в Габрово моделът „батко и братко“ е в сила от няколко години.

„Братът на вицепремиерът Томислав Дончев-Момчил Дончев е назначен лично от кмета на Габрово за управител на общинско звено „Озеленяване“.

Той управлява бюджет от над 1 млн. лв. и е назначен без конкурс и ясни критерии, на които трябва да отговаря“, заяви Сидорова. Братът на бившия народен представител от ГЕРБ Цветомир Михов от година и половина не работи в Габровската болница, но това нему пречи да бъде част от Съвета на директорите и за тази си длъжност да получава заплата от няколко хиляди лв., допълни тя.

Кръстниците на кмета на Габрово Таня Христова – Мария Недева и Момчил Недев са съответно - Недева – председател на Общинска избирателна комисия и на Районна избирателна комисия-Габрово. Момчил Недев, пък бил юрист-консулт в здравната каса, по големи европейски проекти, които изпълнява община Габрово. Отново назначен лично от Таня Христова без конкурс. Сестрата на зам.-кмета на Габрово, който е кадър на ГЕРБ, е началник отдел в звено „Проекти и икономическо развитие“. Фирмата на същия Цветомир Михов, който вече е областен координатор на ГЕРБ, а не депутат, изпълнява всички обществени поръчки за поддръжка на автопарка на Общински пътнически транспорт и общинска фирма. Съученичка на жена му е назначена за областен управител на Габрово. Нейният съпруг е зам.-директор на ОДМВР там. Свекърът на областната управителка е общински съветник от ГЕРБ. Общински съветници от ГЕРБ, само че от Севлиево, управляват ВиК дружеството в Габрово, посочи Сидорова.

„Габрово се управлява от батко и братко. Единственото условие, на което трябва да отговаря един човек, е да бъде член на ГЕРБ. Това за съжаление е моделът на град, където ГЕРБ печели изборите с голямо мнозинство“, допълни депутатката от Габрово. /БГНЕС

Добавени коментари

Банскалия публикува:
06 Октомври 2017 | 12:07
В статията са посочени по-големите общини.Лошото е,че ГЕРБ е пуснал своите метастази много,много на дълбоко.И в по-малките общини,и в кметствата,и НАВСЯКЪДЕ!Не се оставят на комунистите като достойни техни последователи.Жалкото е,че се самозаблуждаваме.Времената вече били други.Да!Ама хората са същите!Нека всеки да се вгледа в състава на общини и кметства.Назначения по партийна линия - иди-дойди.Но когато там вилнеят братовчеди,племенници,кумове,сватове и какви ли не още - това води до катастрофа!Поръчките се дават само на СВОИ ХОРА или на някой "друг" човек,ама само на книга.Иначе парсата прибира кмета и веднага жена му я влага в бизнес,имоти и т.н.Или-"не е вярно"???Така ще кажат! ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ В БАНСКО.
Читател публикува:
05 Октомври 2017 | 22:47
Излезе много работа,много писане за Антон Тодоров.Колко ли "Шайки" ще излезнат?!А дали ще пише?
Ризо Дончев публикува:
05 Октомври 2017 | 15:58
Едва ли в новата българска история е имоло по-големи крадци и измамници от тези,които са на власт днес!Некадърни лябари цицат държавата и се отплащат с гласове.Това,да се занимаваш да купуваш мангали е отживелица! Храниш активистите с трохи,поставяш ги в избирателните комисии и получаваш "правилно" съставени протоколи. Да си ги ревизира който иска!Ако може! Така се получиха прекрасните резултати от преференциялните вотове в Пиринско!Проста работа,нали?За радост това не може да продължава дълго!Това е началото на края!Целокупният български народ или електорат, като го наричат политиците тъне в материална и духовна мизирия,а управляващите дерибействат!Това е предпоставка за революция,казва световната история!Ще си я получите!Апропо,Кмета на Сандански да не би случайно да е в конфликт на интереси с Управителя на "Общински пазари"?Същият градоначалник от какъв зор сключи договор за външни юридически услуги за 70 бона на година,когато има шест юриста на щат? Ми,много просто-трябва да върне жеста или парите на тези,които го поставиха на това място!Възмутителното е ,че го прави с нашите пари и на всичкото отгоре с чуства недосегаем. А БСП Сандански мишкува......"Видов ден" е близо!
ББ и ЦЦ ало Ваньо публикува:
05 Октомври 2017 | 13:23
Много по интересно за отговор е, защо премахнаха тролеите в Габрово, и каква е връзката между "случайно" точно в този момент появила се метан станция на Цветомир Михов. Обявиха един на всякъде печеливш транспорт за не ефективен и окрадоха инсталация струваща милиони.

Добавете Вашия коментар

TOP