След договор за 900 000 лв. „Пиринстройинженеринг“ ЕАД получава нова поръчка за половин милион лева да ремонтира за 6 месеца улиците в община Благоевград

06 Август 2019 | 08:17
0 коментара
Бизнес

Благоевградската фирма „Пиринстройинженеринг“ ЕАД спечели обществената поръчка на община Благоевград за ремонт на улиците в общината. Офертата на дружеството на Костадин Костов и Стефан Стоев е в размер на 535 414,98 лв. с ДДС, която е с 1296,65 лв. по-ниска от максималната, предвидена от Общинска администрация за поръчката. Единственият конкурент на „Пиринстройинженеринг“ ЕАД – фирма „Мегаинвест холд“ ЕООД, собственост на Цветан Цветанов, която е с регистрация в Пловдив и адрес за кореспонденция в Дупница, бе отстранена от надпреварата от комисията, назначена от кмета Ат. Камбитов. Мотивите за недопускането на „Мегаинвест холд“ ЕООД до финала са, че представеният от дружеството линеен график не отговаря на изискванията на възложителя. В становището за отстраняване е отбелязано, че работната ръка е посочена в проценти в линейния календарен график, а това води до невъзможност обективно да се прецени дали съответства на диаграмата на работна ръка. Срокът за изпълнение на поръчката, посочен в обявлението, е 180 дни.

Читател сигнализира, че „Пиринстройинжеинеринг“ ЕАД печели подобна поръчка точно преди година, в началото на юни 2018 г., която е с 3-годишен срок на изпълнение и бе обявена заедно с втора позиция за ремонт на тротоарите, спечелена от  „Диана 7“ ООД  на Никола и Георги Шимбови. Поръчката отпреди година за ремонтите по асфалтовите настилки в общината на „Пиринстройинженеринг“ е за 898 291,16 лв. с ДДС, а  „Диана 7“ ООД предложи цена от 880 016,59 лв. с ДДС. Двете фирми имат опит в ремонтите на дупки по улиците и тротоарите в Благоевград, тъй като и предишни години са печелили подобни обществени поръчки на общината с по-кратък срок на изпълнение. Миналото лято „Пиринстройинженеринг“ ЕАД  спечелиха и договор  за благоустрояване на улиците „Брод“ и „Възрожденска“ на стойност 1,4 млн. лв.

На въпрос не се ли „дублира” поръчката на „Пиринстройинженеринг” от общината отрекоха.

„Поръчката от миналата година за запълване на дупките по улиците в общината за период от 3 години няма нищо общо с новата поръчка за ремонт на улици, приключила преди дни”, категорична бе Антония Методиева, директор на Дирекция „Правно- нормативно обслужване“ в кметството . Тя отбеляза, че настоящата поръчка визира основен ремонт на улиците, включени в инвестиционната програма на община Благоевград за 2019 г. , с полагане на цялостна нова асфалтова настилка, а не запълване на дупки. „Капиталовата програма на общината за тази година, одобрена от ОбС, включва улиците „Плиска“, „Орцето“, „Ташко Малев“, „К. и Н. Хайдукови“, „Зарево“, „Омуртаг“, „Д. Йосифов“, „Ив. Лазаров“, „Порой“, „Елтепе“, „Чаталджа“ и „Влахина“ в с. Падеш“, посочи А. Методиева.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP