След дарението на Делян Пеевски: Отмениха единодушно продажбата на гората на Црънча

11 Май 2020 | 14:15
0 коментара
Общество

На извънредно заседание днес 37 от общинските съветници в Пазарджик отмениха единодушно предишното си решение № 79 от 29 април т.г., с което тогава одобриха продажбата на 368 дка гора над село Црънча.

До новото гласуване и последвалото решение се стигна, след като народният представител Делян Пеевски, който е и едноличен собственик на капитала на " Интръст"ЕАД, заяви, че ще дари 700 000 лв. на община Пазарджик, за да ѝ помогне финансово и да не се стига до продажбата на гората на црънчани. Такива бяха намеренията на общината.


Съгласно волята на дарителя трябваше да бъде отменено решението за процедурата-таен търг. С половината от обещаната сума ще бъде направен парк за отдих " Свети Георги Победоносец" с детски площадки и спортни съоръжения, а с останалите 350 000 лв. да бъде подпомогнат Волейболен клуб" Хебър".
 

4-мата съветници от БСП поискаха да бъде сформирана комисия, която да съблюдава изразходването на средствата от финансовата помощ, предоставена на община Пазарджик в размер на 700 хиляди лева, но предложението им не бе прието от мнозинството в ситипарламента. 

Единодушно бе одобрено и предложението да се върне статута на гората от частна общинска в публично-общинска собственост. 

Добавете Вашия коментар

TOP