След акцията в Гоце Делчев: 18 задържани, 3-ма с обвинение

02 Юли 2020 | 18:22
0 коментара
Криминално

18 души са задържани за срок до 24 часа, а трима от тях са привлечени към наказателна отговорност след спецполицейската операция днес в Гоце Делчев и селата Абланица и Дебрен за противодействие на конвенционалната престъпност, съобщиха от Апелативна прокуратура-София.

Проверени са 226 лица, инспектирани са 3 места за обществен подслон и 6 заложни къщи. Извършени са проверки на 250 моторни превозни средства. Съставени са 14 акта за установени административни нарушения, издадени са 30 фиша по Закона за движението по пътищата.

В хода на операцията, в частен дом в с. Дебрен, община Гърмен, са намерени и иззети около 1,4 килограма тревиста маса, реагираща положително на канабис, две засадени в саксии канабисови растения, около 6,2 грама амфетамин и електронна везна. По случая е образувано досъдебно производство. В друго жилище в същото село полицаите са открили около 1, 060 килограма нарязан тютюн.

В частен дом в с. Абланица, община Хаджидимово, е открита машина за рязане на тютюн. Освен това, в същия имот са били намерени и иззети около 38 килограма ненарязан тютюн, 160 литра алкохол без задължителен бандеролен знак. Проверени са частен дом и автоморга в Гоце Делчев, където са открити няколко записи на заповеди, лична карта, талони на леки автомобили и около 370 грама златни накити. Тези вещи били разпределени в полиетиленови пликове с изписани имена и телефонни номера. По случая е започнало разследване по образувано досъдебно производство.

Добавете Вашия коментар

TOP