След акцията на ГДБОП в бар „Наоми” в Благоевград! В. Сотиров-Мишката с условна присъда

09 Февруари 2018 | 08:14
0 коментара
Криминално

Тригодишна условна присъда с 5 г. изпитателен срок получи благоевградчанинът Венцислав Сотиров-Мишката в резултат на задържането му при зрелищна акция на ГДБОП през ноември 2016 г. в бар „Наоми“ на бул. „Св.св. Кирил и Методий“, стопанисван от сина на Райо Чората – Димитър Димитров. Тогава В. Сотиров и седящият на една маса с него Владо Боклука бяха обискирани до голо за наркотици и държани в продължение на часове в кафенето, но наркотици у тях не бяха намерени.

Завчера делото срещу Венци Сотиров е гледано в Специализирания съд и на него е било постигнато споразумение между защитата и съда, което по презумпция означава, че присъдата е минимална. Заради сключеното споразумение тя няма и как да се обжалва и е окончателна.

Името на Венцислав Сотиров попада за пръв път в полицейските рапорти като гард на основателя на борческата групировка „Бизнес интернешънъл“ Радослав Балев, открит впоследствие мъртъв в Македония. През 2000 г. двамата пребиват жестоко в благоевградската дискотека „Графити“ бившия си съдружник Пламен Илиев-Джудиста, който се опитал да сложи ръка на част от бизнеса с наркотици, автокражби и износ на проститутки за Гърция и Македония. През месец май същата година двамата получиха мярка „задържане под стража“, но само месец по-късно бяха освободени, а следственото дело за побоя бе вписано в графата „висящи“.

През 2004 г. Мишката отвлече вносителя на автомобили Владимир Иванов заради заем от 112 000 евро, който Иванов не върнал, и го заключи в благоевградски хотел под денонощна охрана на двама биячи. Заложникът бе освободен от полицията, а срещу Сотиров и 6-имата му помощници бе повдигнато обвинение за отвличане чрез използване на физическа сила, закани и заплахи към пострадалия и неговите близки. Заради този случай няколко години той се укриваше в Италия и бе обявен за международно издирване. Върна се сам и започна да гравитира около мистериозно изчезналия по-късно Кирил Цветанов-Буята.

В досието на Мишката има още доста дела по УБДХ за дребно и едро хулиганство, рекет и изнудване. Гардът му Златко Георгиев пък гръмна в наркоскандал, след като в дома му в кв. „Струмско“ в кутия от бисквити бяха открити значително количество амфетамини. През последните години Мишката няма регистрирани криминални прояви, но и не се знае с какво се занимава. Той бе сред първите разследвани от комисията „Кушлев”, като се проверяваха доходите, с които е построена луксозната му къща зад обувна фабрика „Вихрен” в Благоевград. Тогава срещу него бе образувано досъдебно производство за пране на пари, но имотите му така и останаха неконфискувани.

Последно В. Сотиров-Мишката бе разследван за палеж на коли, но нивото на производството още е досъдебно.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP