След 30 г. в пожарната мл. инспектор Ат. Кацунов се пенсионира, колегите му в Разлог го изпратиха с почетно поливане след фалшива тревога за пожар

27 Февруари 2020 | 09:05
0 коментара
Общество

Пожарникарят от Разлог Атанас Кацунов ще запомни последния си работен ден с емоционалното му изпращане от колегите от РСПБЗН – Разлог. Около 11:00 часа “сигнал за пожар” и вой на сирени вдигна на крак дежурните.

Нищо неподозиращият Атанас Кацунов излезе навън, тичайки, готов да се включи може би в последната си служебна задача в последния му работен ден. Изненада го очакваше още щом излезе от вратата. От главата до петите го обляха водни струи от три шланга /сн. 1/. Чак тогава дългогодишният пожарникар разбра, че сигналът е импровизиран и е дело на неговите колеги.
Моментът бе особено вълнуващ за мл. инспектор Атанас Кацунов /сн. 2/, който не скри вълнението си от преживяното. “Разделям се с много добри чувства с колегите си. Половината живот ми мина тук. Не очаквах такава изненада и съм изключително развълнуван, тъй като този ритуал е голямо признание за един пожарникар. Подготвил се бях да ги почерпя с торта, но те ме изненадаха, преди да успея. Когато викнаха, че има сигнал, включиха се и сирените, веднага се втурнах, без изобщо да допусна, че са подготвили нещо такова”, сподели пред “Струма” Ат. Кацунов.
Това не беше единствената изненада, която пожарникарят получи. Колегите му подариха рамкирана снимка, на която са заедно пред пожарен автомобил, статуетка на пожарникар с послание “Дръж шланга винаги в готовност” и златен пожарогасител с пожелание винаги да си спомня с усмивка годините, прекарани с колегите, а всички идни да бъдат от златните в живота му /сн. 3/.
Младши инспектор Атанас Кацунов излиза в заслужена пенсия след 30 години работа в пожарната и още две като военнослужещ в София. За него колегите му споделят, че е сред достойните пожарникари, винаги отдаден на професията и готов да рискува собствения си живот, за да помогне.
Самият Кацунов сподели, че най-тежките случаи за него са тези, при които е имало починали хора. А през дългогодишния му стаж многократно се е сблъсквал с подобни трагедии.
“Преживяваш всичко заедно със семейството, но след толкова години служба свикваш с всичко. За да си пожарникар, да устоиш на напрежението и да продължиш, е нужно сърце”, сподели още Кацунов, а за в бъдеще си пожелава най-вече здраве, за да се радва на семейството и двете си внучета. На тези след него завещава да изпълняват задълженията си съвестно и ако не обичат пожарникарската професия и нямат сърце за нея, да не се захващат.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP