След 2 г. в Сливенския затвор за наркотици пуснаха на свобода петричанката Катя Канавката

03 Септември 2018 | 19:21
0 коментара
Криминално

Освободиха от Сливенския затвор известната петричанка Катя Стоева, с прякор Канавката, на 31 г. Младата жена излежа присъдата си, като през целия си престой е работила. Катя Канавката дори общувала в затвора със скандалната Анита Мейзер.

Видимо личи, че зад решетките никак не й е било лесно, тъй като е отслабнала с над 20 кг, споделиха хора, които са я видели при завръщането й. Те са категорични, че Катя си е взела поука от случилото се и вече искала да води съвсем друг и нормален начин на живот. Преди да влезе в затвора, тя била много доверчива, а нейните “приятели” се възползвали от слабостите й. След като се възстанови от дългия престой в затвора, Катя възнамерявала да си намери нормална работа.

Катя Стоева бе арестувана при операция на ГДБОП през август 2016 г., когато е на 29 г. Тя бе задържана с още шестима души. Срещу нея и 38-годишния петричанин Стоян Попов бяха повдигнати обвинения за ръководене на престъпна група, занимавала се с разпространение и трафик на наркотици. Катя излежа двегодишна присъда в женския затвор в Сливен, след като пред Специализирания съд пое цялата вината и съучастниците й бяха освободени, коментираха близките й.

Случаят през 2016 г. доста нашумя, тогава при специализирана полицейска операция на служители от сектор БОП – Благоевград и на отдел „Наркотици” при ГДБОП на 5 август бе неутрализирана организирана престъпна група, занимавала се с разпространение и трафик на наркотични вещества. Задържани бяха общо седем души – гръцка гражданка и шестима българи, жители на Петрич. Сред арестуваните са двамата ръководители на групата – Стоян Попов /38 г./ и 29-годишната Катя Стоева, известна с прякора Канавката, съобщиха тогава от пресцентъра на ГДБОП.

Стоева е с криминални регистрации по чл. 343в и чл. 343б, ал. 1 от НК, осъждана е за престъпление по чл. 343в от НК. Осъждана е и в Гърция за престъпления, свързани с наркотични вещества.

В хода на операцията бяха задържани и 37-годишният Георги Богоев, с прякор Богойо, осъждан в Гърция за трафик на хора; 20-годишният Иван Стоев, брат на Катя; Димитър Т., на 24 г., и 30-годишната Павлина М. На ГКПП – Кулата при опит да пренесе незаконно през държавната граница наркотични вещества е арестувана и 33-годишна гръцка гражданка.
Според първоначално събраните данни престъпната група е действала на територията на община Петрич, където са пласирали основно хероин и канабис. Контрабандата на дрога осъществявали през българо-гръцката граница.
В хода на извършените действия по разследването – обиски, претърсване и изземване на седем жилища и три автомобила, обитавани и ползвани от участниците в организираната група, бяха намерени и иззети общо 280 г хероин, две таблетки метамфетамин и 8.42 г канабис. Конфискувани са също 20 мобилни телефона, 22 СИМ карти, две електронни везни, записки за дължими суми, както и един лек автомобил.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP