Кога кашлицата е „просто“ кашлица, а главоболието е нещо, за което трябва да се загрижите?

Има редица основни признаци и симптоми, които могат да показват сериозен здравословен проблем.

 

Понякога те се проявяват в една част на тялото, а заболяването е в друга. Дори на пръв поглед несвързани симптоми могат да са признаци на сериозна болест. Ето защо трябва да слушате тялото си и да разбирате какво казва то.

Признаците на инфаркта включват болка, усещане за натиск, притискане или за пълнота в центъра на гръдния кош, което трае повече от няколко минути, болка или дискомфорт в горната част на тялото, задух, студена пот, гадене или замаяност. Комбинацията от тези симптоми означава, че веднага трябва да потърсите лекар.

Можете да познаете инсулта по загуба на чувствителност или дори увисване на лицевите мускули, усещане за слабост, изненадващи проблеми с говора, бързо засилващо се виене на свят и загуба на усещане за баланс, внезапно изтръпване на лицето, загуба на зрение, объркване, обикновено придружени със силно главоболие.

Симптомите на рака на гърдата включват освобождаване на зърното от гърдата, необичайна чувствителност или болка, промени по кожата на гърдата, образуване на бучки в гърдата, близо до нея или под мишниците.