Скрита камера щракна овчар от Старчево да краде пари, дарени за параклиса на Рупите

21 Юли 2017 | 21:14
0 коментара
Общество

Кражба на пари, дарени за изграждане на параклис, заснеха на видеокамера в с. Рупите, община Петрич. Човекът, който прибира дарените средства за изграждане на параклис, е 50-годишният жител на с. Старчево, община Петрич, Георги Шумпалов. Това съобщи Наско Войнов, който е монтирал видеокамерата и е установил кражбата на дарението.

„На скалата, където в момента се изгражда новият параклис „Света Богородица”, са поставени икони и хората, които стигат до святото място, оставят там пари за дарение. Има хора, които казват, че са оставили средства за дарение върху иконите, защото не сме поставили каса или урна. На няколко пъти сме проверявали, но не намираме пари. Направихме си труда да монтираме камери и да оставим по няколко банкноти на иконите. На камерата е заснето как четири поредни пъти Георги Шумпалов прибира дарените пари. Хората заделят по 1 лев, по 50 стотинки, кой колкото може, и ги оставят на иконите, за да бъде изграден параклисът, а някой да си позволи да ги краде – това не го разбирам”, ядосва се един от строителите на параклиса – Н. Войнов. Той допълни: „Възрастните хора заделят от мизерните си пенсии, за да бъде изграден параклисът, а някои да ги  краде не е християнско. Ще подам сигнал в полицията и ще искам срещу крадеца да бъде повдигнато обвинение. Не го познавам лично, но е не морална неговата постъпка”.

Георги Шумпалов е жител на с. Старчево, бил е овчар в селото.

Кметът на Старчево Георги Кузманов също коментира случая: „Проведох среща с родителите на Георги Шумпалов. От тях научих, че изпадал в депресия и в психическо разстройство, а в това състояние той не осъзнавал какво върши. Майката обеща, че ще възстанови средствата, откраднати от сина й, и даде уверение, че няма да му позволява да слиза в землището на Рупите, тъй като Георги е овчар, а да пасе стоката в землището на с. Старчево, където живее семейството”.

На срещата с майката на Георги присъства и строителят на параклиса Наско Войнов, пред когото жената обеща, че ще възстанови сумата – около 160 лв.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP