Скиори с рекордни 58 спускания с лифт над Банско за ден

22 февруари 2021 | 14:22
2 коментара
Скиори с рекордни 58 спускания с лифт над Банско за ден

Андрей Балевски (ски), Денислав Бодичев (сноуборд), Симеон Павлов (ски) и Никола Абаджиев (сноуборд) спуснаха в ски зона „Банско” само за един ден над 40 000 вертикални метра!

Анди и Денис направиха по 58, а Симеон и Никола по 57 качвания на лифт „Тодорка”, както и толкова спускания по емблематичната писта „Балканиада”. Денивелацията на 6-седалковия лифт е малко над 700 метра, а като се прибави и слизането по ски пътя до началната станция на кабинковия лифт в Банско, общо спуснатите вертикални метри на Анди и Денис са точно 42 231 в рамките на един работен ден на съоръженията. За сравнение това е близо 5 пъти височината на вр. Еверест (8848 м.н.в.)! Предварително набелязаната цел беше да се спуснат 30 000 вертикални метра в ски зоната, без да се затваря писта за това начинание, уточнява banskoskicom.

Анди, Денис, Мони и Коки ползваха единствено отделен коридор за подстъп към лифта, който ги качва за по-малко от 7 минути от Шилигарника на 1725 м.н.в. до 2425 м.н.в. Следват средно около 2 минути (!) за спускане, преди отново да седнат на 6-седалковия лифт. На него те се подкрепяха с храна и напитки, преди поредните 2 минути чист адреналин по пистата - и така 58 пъти! „Най-хубавото е, че надминахме значително целта, която си бяхме поставили за деня и че всички са живи и здрави. За нас беше важно да се движим по всички правила за безопасност на Световната федерация по ски и да се забавляваме. Времето и пистата бяха перфектни. А Симеон Павлов и Коки Абаджиев показаха колко много потенциал има в следващото поколение – те направиха само 1 спускане по-малко от Денис и мен!“, каза Анди на финала с чаша чай в ръка.

„Чувствам се добре и имам сили за още. Сега ще се прибера да разходя кучето и да опразня хладилника. Вероятно когато ме отпусне адреналина ще се почувствам смазан, но въпреки това може да направим един билярд“, каза Денис на финала в Банско. 4-мата се спускаха по пистата средно с около 60 км/ч, а максималната засечена скорост на Анди е 121,1 км/ч! Общо изминатите километри за деня от тях са точно 145.

Снимки: banskoski.com

 

 


Банскалия публикува:
23 февруари 2021 | 07:33
Подкрепям! Читавите люде в Банско не взимат дрога, нека си продават братята на тъпите софианци и англичани, дреме ми. В Лас Вегас все едно няма дрога. Само ръководството като краде да не става нагло като Икономов, иначе нека да си управляват с братята, ако града върви - за добро е!
Бански празник! публикува:
22 февруари 2021 | 16:59
Браво на Банско, браво и на новото управление! И какво сега, мижатурки?? Уж братята Еринини бяха лоши, уж щяха да посипят Банско в бяло??? Да, те са част от новото ръководство, както и много други наши бизнесмени в Банско - ние всички помагаме, за да има бизнес в Банско! Браво на Кадев, Въчкова, Еринини, Баненски! Ние сме ЗА туристическия сезон в Банско!

Добавете Вашия коментар!