Ски състезание със звездите Гедина и Жирардели, веселие и игри за откриването на зимния сезон в Банско

18 Декември 2017 | 10:48
2 коментара
Спорт

Искаше ми се днес, при официалния старт на зимен сезон 2017/2018 в Банско, да обявя, че имаме одобрени промени в Плана за управление на НП „Пирин”, които да позволят изграждането на Втора кабинкова линия.

Все пак вярвам, че това скоро ще бъде факт. И въпреки това, Банско продължава да получава признания, както в страната, така и в чужбина. Многобройни са класациите, в които ски центъра е обявяван за най-предпочитана дестинация, многобройни са наградите, които нашите хотелиери получават за своята работа. Банско е фактор, Банско е любимо място за зимни спортове, и това е благодарение на всички, които работят в сферата на туризма в Банско.

Пожелавам на туристическия бранш страхотен сезон” заяви кметът на Банско, Георги Икономов, в своето обръщение по време на официалната церемония по откриването на зимен сезон Банско 2018.

Министърът на туризма – Николина Ангелкова и министърът на младежта и спорта – Красен Кралев, дойдоха в най-добрия зимен курорт, за да отправят своите благопожелания за старта за сезона.

Специално за събитието вицепремиера Валери Симеонов отправи поздравителен адрес,  прочетен от неговия началник на кабинета – г-жа Марияна Николова. Официалната церемония не мина, без присъствието на най-добрите хотели в Банско, получили своите отличия през годината - Академията на Световните ски награди World Ski Awards, връчила приза за „Най-добър ски хотел на България“ на  „Кемпински Хотел Гранд Арена Банско”, Хотел Лъки Банско“ – в категорията  най добър пет звезден планински хотел за 2017 г., „Гранд Хотел Банско“в категорията  „Най-добър събитиен хотел за 2017 г.“.

Празничният ден премина с много шоу, игри, награди и усмихнати лица. Писта „Алберто Томба" отново бе мястото, на което всички любители на ските имаха възможност да премерят сили, водени от  петкратният носител на Световната купа и

Почетен гражданин на Банско – Марк Жирардели, и специалният гост на събитието, най-големият италиански спускач за всички времена – Кристиан Гедина. Традиционен участник в състезанието бе и 86 годишния талисман на планинския курорт – банскалията Асен Тренчев.

В завидна форма и висок дух, той спусна трасето и поднесе специални подаръци на ски легендите. Световноизвестната марка за часовници „Hublot" обяви партньорството си със ски зона „Банско". В следващите три години в курорта ще има поставени 9 огромни часовника, които ще показват най-точното време на туристите.

Атрактивната игра „Ловци на съкровища" зарадва редица късметлии с  предвидените от организаторите награди. Чисто нов лек автомобил тази година отиде при българин. Щастливецът е 49-годишния благоевградчанин Любен Шумарски. В проведената за първи път игра на Fibank „Откри златото в лифта" трима късметлии намериха златни монети.

Други 200 души изтеглиха за награда ваучери за почерпка в популярно заведение в Банско, а 20 получиха награди от „Макс спорт".

Популярната поп-фолк изпълнителка Анелия бе последната приятна изненада за жителите и гостите на Банско. Нейните горещи изпълнения в зимната вечер разгорещиха кръвта на публиката на централния градски площад, а пищни фойерверки сложиха точката на празненствата.

Добавени коментари

Mio публикува:
18 Декември 2017 | 16:14
Поздравления! Невероятно събитие беше!
Мишо публикува:
18 Декември 2017 | 15:52
Отдавна не съм имал толкова весел ден

Добавете Вашия коментар

TOP