СКАНДАЛНО! Закриха детската градина в кочериновското село Стоб заради дописани с молив деца, които живеят в Перник

19 Януари 2018 | 07:36
0 коментара
Общество

Закриха детската градина в кочериновското село Стоб, след като проверка на РУО – Кюстендил откри в списъка имена на деца, които не я посещават. Оказало се, че имената на две от водените в дневника осем деца са дописвани с молив, те са от Перник и не са посещавали нито ден детската градина. Учителката на групата Елена Шаркова и директорката на общинската детска градина Силвия Рекарска, съпруга на станалия скандалноизвестен бивш кмет на Кочериново Костадин Катин, който излежа 4-г. присъда за фалшифициране на документи, са привикани от настоящия общински кмет Иван Минков да дадат писмени обяснения. Такива ще даде и бившата директорка на детската градина Диана Нешева.

В община Кочериново е получено писмо от РУО – Кюстендил, подписано от началника Радостина Новакова, с което ги уведомяват за нарушението в детската градина в Стоб.

На заседание на ОбС – Кочериново през август миналата година бе решено да съществува маломерна група в селото, като броят на децата вместо 16, каквото е изискването на Министерството на образованието, да бъде 11. След закриването й преди десетина дни децата са прехвърлени в другия филиал в съседното село Бараково.

Вчера общинският кмет Иван Минков не беше открит по телефона за коментар, но главният секретар Ивайло Велков заяви: „След като директорката и учителките дадат писмени обяснения, кметът ще реши дали да сезира прокуратурата, или не“.

Кметът на Стоб Георги Ставрев също коментира ситуацията: „В селото има 16 деца, които са на възраст да посещават детска градина. Родителите на 8 от тях ги записаха в детски градини в Рила. Тук бяха записани само 8 деца, две от които са родени в Стоб, но живеят в Перник. Живяха лятото в селото, но през есента си отидоха в Перник. След затварянето на групата децата се извозват до с. Бараково с микробус. Селото ни е малко, в него живеят 600 души, затова и децата са малко. Донякъде имат вина и родителите, които си записаха децата на друго място, но това е тяхно право“, каза Ставрев.

Репортер на „Струма“ се свърза по телефона и със Силвия Рекарска и я попита защо и кой е дописал с молив двете деца в списъка на групата в Стоб. Отговор не последва.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP